Borgmester Ole Bollesen får støtte fra de tidligere borgmestre, Claus Wistoft (V) og Kirstine Bille (SF), i en periode, mens der kommer ro på efter fyringen af kommunaldirektør Jesper Hosbond Jensen. Arkivfoto

Borgmester Ole Bollesen får støtte fra de tidligere borgmestre, Claus Wistoft (V) og Kirstine Bille (SF), i en periode, mens der kommer ro på efter fyringen af kommunaldirektør Jesper Hosbond Jensen. Arkivfoto

Fyret kommunaldirektør: Tale er sølv, tavshed guld

Både politikere og den afskedigede kommunaldirektør Jesper Hosbond Jensen har helt efter bogen taget plaster for munden

Af
Lars Norman Thomsen

Fyringen af kommunaldirektør Jesper Hosbond Jensen efter godt seks års virke i Syddjurs er naturligvis blevet bemærket rundt omkring i kommunen og på de sociale medier.

Syddjurs Kommune udsendte torsdag en yderst lakonisk pressemeddelelse, der var skrevet af efter en fast skabelon, som det er kutyme ved den slags begivenheder.

Den var tømt for andet indhold end, at Jesper Hosbond Jensen var blevet afskediget.

Borgmester Ole Bollesen gav kommunens tidligere direktør et par rosende ord med på vejen, og det var så det.

Ole Bollesen var også yderst fåmælt, da Lokalavisen talte med ham på torsdag efter, at han onsdag havde overbragt Jesper Hosbond Jensen beskeden fra et enigt Økonomiudvalg som på et morgenmøde traf beslutningen.

Jesper Hosbond Jensen sad derfor heller ikke med ved bordet på onsdagens byrådsmøde.

Det pågældende Økonomiudvalgsmøde står ikke nævnt på Syddjurs Kommunes hjemmeside, som det sig ellers hør og bør, selv om der er tale om en lukket dagsorden.

"Jeg kan kun gentage, at Jesper Hosbond Jensen har været en knalddygtig kommunaldirektør for Syddjurs Kommune og, at jeg kan kun give ham mine bedste anbefalinger, som der også står i pressemeddelelsen," lød det kortfattet fra Ole Bollesen torsdag.

Jesper Hosbond Jensen havde ingen kommentarer til det skete, og det havde de politikere, som Lokalavisen talte med, heller ikke.

Alle parter er tydeligvis gået i flyverskjul, mest af alt interesserede i at komme videre og ikke forplumre det skete med en uoverlagt bemærkning eller to.

Lysten til et revanchistisk udbrud er der tilsyneladende ikke.

Støtte til Bollesen

Lokalavisen erfarer, at de tidligere borgmestre, Claus Wistoft (V) og Kirstine Bille (SF) i en periode skal agere støtter for Ole Bollesen i en slags trojka og hjælpe til med, at de beslutninger som byrådet på det seneste har truffet - ikke mindst angående økonomien - bliver ført ud i livet.

Direktør Poul Møller bliver konstitueret som kommunaldirektør frem til, at en ny er klar.

Hvem, der skal tage over efter Jesper Hosbond Jensen som sekretær for Udvalget for Erhverv og Beskæftigelse (EB) er ikke afgjort endnu, så vidt Lokalavisen erfarer. En post den afgåede direktør overtog efter netop Poul Møller, som Jesper Hosbond Jensen siden udbyggede til at også at blive afdelingschef for området, da han fyrede den foregående tidligere på året.

Erhverv og Beskæftigelse er hårdt presset på økonomien, og Jesper Hosbond Jensen havde sat skibe i søen, der skulle sikre, at området fik regnskab og budget til at flugte ved årsskiftet for at være med til at sikre kommunens truede kassebeholdning.

Januar et godt bud

Realistisk kan en ny øverste chef først være klar til januar.

Processen med at finde en ny går hurtigst muligt i gang, men sådan noget tager tid, fordi mange skal have mulighed for at spille ind med forventninger til den kommende kommunaldirektør.

Herefter skal et konsulentfirma have formuleret en profil m.m.

Dernæst bliver der mindst to ansættelsesrunder, før der rent politisk bliver nikket ja til, at en ny mand eller kvinde kan få nøglen til Rådhuset.

Det kan udmærket tænkes, at byrådet benytter lejligheden til at vurdere den nuværende organisations bæreevne. Skal der for eksempel ansættes en fjerde direktør, som der har været tale om - eller skal der gentænkes andre måder at organisere de øverste ledelseslag i kommunen?

Publiceret 26 June 2020 10:42