Det er gratis for cyklister og gående at komme over tørskoet over Kattegat i hele juli måned. Arkivfoto

Det er gratis for cyklister og gående at komme over tørskoet over Kattegat i hele juli måned. Arkivfoto

Molslinjen: Gratis for gående og cyklister at komme over Kattegat

Regeringens sommerpakke giver gående og cyklister mulighed for at komme gratis med en af Molslinjens indenrigsfærger i juli

Af
Lars Norman Thomsen

EBELTOFT For for de bløde trafikanter, gående og cyklister, bliver juli 2020 en god måned at rejse i med en af Molslinjens indenrigsfærger. Regeringens sommerpakke gør nemlig turen gratis.

Det bliver dog nødvendigt for gæsterne selv at lægge pengene ud, når de skal rejse på statens regning. Det er nemlig kun benyttede billetter, som giver pengene tilbage.

”Gæsterne skal reservere, betale og benytte billetten for at få deres penge tilbage og gøre turen gratis. På den måde kan vi styre bemandingen og sikkerheden på skibene – og samtidig kan vi dokumentere over for staten, hvor mange billetter, der skal være gratis," forklarer Molslinjens kommercielle direktør, Jesper Skovgaard.

Ordningen er drøftet med Transport- og Boligministeriet og gælder for Molslinjens færger på Kattegat, på ruten mellem Køge og Rønne samt på Fanølinjen, Alslinjen, Samsølinjen og Langelandslinjen.

Ordningen betyder, at en billet skal købes online på enten hjemmeside eller på Molslinjens app. Kun derved kan det sikres, at der er et betalingskort at føre pengene tilbage til. Det bliver altså ikke muligt at købe billetter ved serviceskranken i havnene – hverken på betalingskort eller med kontanter.

”Vi sætter automatik op, som hurtigt sender pengene tilbage til gæsternes betalingskort, efter de har gennemført deres rejse. Sådan sikrer vi, at der ikke bliver booket billetter, som alligevel ikke bliver brugt og dermed spærrer for andre, som gerne vil af sted”, siger Jesper Skovgaard.

Også cyklende og gående, som før regeringens sommerpakke har booket billetter til juli 2020, vil få deres penge tilbage, når de har gennemført deres rejse, og dermed rejse gratis.

Udover gratis færger til gående og cyklister er der afsat i alt 70 millioner kroner i Sommerpakken til billigere overfarter med bil i august og september.

Publiceret 28 June 2020 21:00