Det bliver fra på fredag atter muligt at købe brød og lækkerier i bagerbutikken i Kolind Midtpunkt

Det bliver fra på fredag atter muligt at købe brød og lækkerier i bagerbutikken i Kolind Midtpunkt YesPhotographers - stock.adobe.com

Der bor atter en bager på Kolinds hovedstrøg

Nu kan borgerne i Kolind og nærmeste opland atter komme til bageren, når Briancon Teamet fra Aarhus inviterer til åbningsreception torsdag 2. juli

Af
Lars Norman Thomsen

KOLIND Nu er det sikkert og vist, at Kolind igen har en bager i byen. Henrik Nielsen, indehaver af HN Autocenter i Kolind, der om nogen har kæmpet kampen for at få brød i vinduerne i forretningen i Kolind Midtpunkt, kan melde mission completed.

Briancon Teamet tager over fredag 3. juli og inviterer til åbningsreception dagen forinden klokken 16.

"Det er Kolind by, der er vigtig for mig, for når bageren ikke er der, så kan alle de andre forretninger mærke det med det samme. En bager trækker så mange mennesker til, for mange vil rigtig gerne køre efter brød. Og så handler de som regel også i de omkringliggende forretninger," lød det fra Henrik Nielsen til Lokalavisen i februar 2020.

Et års dvaletilstand

Det er et år siden, at de daværende mennesker - med Benny Vand Sørensen i spidsen - bag bagerbutikken i Kolind valgte at dreje nøglen.

"Der er ikke længere penge til at drive forretningen videre. Udgifterne vokser, men det gør indtægterne ikke tilsvarende, så nu går den ikke længere," lød det fra Benny Vand Sørensen til Lokalavisen, da beslutningen om at lukke var en realitet.

Benny Vand Sørensen havde været aktiv i branchen siden 1972 og altid i Kolind, bortset fra en kort afstikker til Ebeltoft.

Benny Vand Sørensen var sammen med en række medarbejdere ankermanden i november 2013 - da Kolind Bageri, dengang Guldbager, drejede nøglen - for en rekonstruktion i butikken.

Nu er bageren tilbage i den gamle handelsby, og en rundtur på de sociale medier fortæller, at Briancon Teamet er længe ventet.

Publiceret 01 July 2020 14:30