Fregatten Jylland mangler stadig besøgende og håber på en bedre sommersæson.Foto: VisitDjursland

Fregatten Jylland mangler stadig besøgende og håber på en bedre sommersæson.Foto: VisitDjursland

Fregatten Jylland venter stadig på gæsterne

Forventningerne var høje efter genåbningen af Fregatten Jylland sidst i maj, men de besøgende lader vente på sig

Af
Katharina Andersen

Ebeltoft Samlet set mangler der 10.000 gæster i år sammenlignet med sidste år.

Sådan lyder det fra direktør hos Fregatten Jylland Karin Buhl Slæggerup, der dog kan begynde at ane lys forenden af tunellen.

"Vi kunne næsten ikke få armene ned, da vi fik lov at åbne, men skuffelsen var også stor, da vi kunne konstatere, at gæsterne ikke kom. Vi kan dog heldigvis mærke, at det flytter sig i den rigtige retning," siger hun.

Ændret adfærd

I de måneder, hvor Fregatten Jylland måtte lukke ned som følge af coronakrisen, mistede den 8500 gæster sammenlignet med samme periode sidste år. Derfor er det særligt vigtigt, at de både turister og lokale får øjnene op for, at det er trygt og sikkert at tage på museum, lyder det fra Karin Buhl Slæggerup.

"Vi er super glade for de fine hjælpepakker, der nu tilbydes, særligt med halv pris på entréen, men det er lige så vigtigt, at danskerne ved, at man kan tage på museum og føle sig tryg. Det gør vi meget ud af, når vi kommunikerer med vores gæster. Vi spritter af, holder afstand, ensretter og sender et signal om, at vi tager vores forholdsregler," siger Karin Buhl Slæggerup.

Hun peger desuden på, at de manglende gæster også skyldes en adfærdsændring hos danskerne.

"Vi har nu længe fået at vide fra politikerne, at det er sikkert at færdes udenfor, og jeg kan jo også se, at der i ferier og helligdage er tætpakket på gågaden," siger hun.

Det er særligt folkeskolegrupperne, som Fregatten Jylland har måtte vinke farvel til som følge af corona.

Forventninger til højsæsonen

Hos Fregatten Jylland har man siden åbningen kun haft halvdelen af de gæster, man havde i samme periode sidste år, men Karin Buhl Slæggerup håber på, at den kommende højsæson for turister byder på flere gæster.

"Med den lille ekstra sommergave, der er kommet til kulturlivet, så tror jeg, der kommer flere besøgende i højsæsonen. Måske også andre typer gæster, end vi plejer at se. Vi har masser af guider klar til at tage imod gæsterne med et kort oplæg - og så får de ellers lov at spadsere på egen hånd efterfølgende."

Publiceret 02 July 2020 11:30