Du finder dit Morten Korch-humør ved at kigge på denne animation/tegning af den nye daginstitution i Hornslet. Børn og voksne i pagt med vild natur - hold tåre op at trille

Du finder dit Morten Korch-humør ved at kigge på denne animation/tegning af den nye daginstitution i Hornslet. Børn og voksne i pagt med vild natur - hold tåre op at trille

Hornslet: Knebel entreprenør med solide muskler skal opføre ny og naturvenlig daginstitution

Et enigt bedømmelsesudvalg har besluttet, at det er Vognsen & Co.'s bud på en ny daginstitution i Hornslet, der skal blive til virkelighed på Rodskovvej

Af
Lars Norman Thomsen

HORNSLET Der er knald på tilflytningen af børnefamilier til Hornslet Syddjurs Vest, hvor økonomien viser tænder, og det presser kapaciteten i de eksisterende daginstitutioner.

En ny integreret daginstitution på Rodskovvej på marken ved siden af 'Jordbærmarken' kommer derfor som sendt fra himlen. Byrådet frigav i 2019 23,3 mio. kroner til byggeriet.

Den nye daginstitution får plads til 100 børnehavebørn og 2-3 vuggestuegrupper a' 12-15 børn.

Samlet normering 130 børn. Hertil kommer en personalegruppe på cirka 30 ansatte.

Vognsen & co.

Et enigt bedømmelsesudvalg har besluttet, at det bliver den lokale Knebel virksomhed Vognsen & Co.'s bud på en ny daginstitution i Hornslet, der skal realiseres.

Vognsen & co. startede ud i det små i 1999 af indehaver og nuværende hovedaktionær Peter Vognsen, og har siden vokset sig til en velvoksen størrelse med over 100 ansatte.

Politisk har der været enighed om, at mulighederne for at inddrage udeliv og natur som en del af hverdagen i daginstitutionen er altafgørende ved byggeriet af den nye daginstitution.

Naturperspektivet skal derfor være tydeligt i udformningen af daginstitutionen og de omgivende arealer, fik potentielle byggefirmaer at vide.

Den nye daginstitution skal rumme grupperum til vuggestuebørn, funktionsrum, pædagogisk værksted, fællesrum/ hjerterummet, stillerum, puslerum/ børnetoiletter, garderober, børnekøkken og produktionskøkken, personaleafsnit herunder kontor og mødefaciliteter mv.

Det sagde dommerne

Det volumniøse 18 mand og kvinder store bedømmelsesudvalg bestående af politikere, arkitekter, embedsfolk og medarbejdere ved lokale daginstitutioner, noterede bl.a. følgende i vurderingen af projektet fra Vognsens & co.:

"Selve bygningen i dette projekt lever i meget høj grad op til bygherrens formulerede ønsker og krav i byggeprogrammet både funktionelt og æstetisk. Planløsningen er tilnærmelsesvis fremragende og giver mange fleksible anvendelsesmuligheder. Samtidig fremstår huset med en både ydre og indre æstetik og materialekarakter, der indpasser sig flot i konteksten."

"Bygningerne emmer af en fin fortolkning af skov- og naturinstitution. De har en flot karakter af landlighed, og gårdmotivet er et flot hovedgreb. "

Formand for udvalget for familie og institutioner Kirstine Bille (SF) udtaler i en pressemeddelelse:

"Med vindertegningerne af den kommende nye daginstitution i Hornslet er jeg sikker på, at vi får skabt en stærk naturinstitution. Huset er udformet så det passer ind i områdets natur og vil blive et godt udgangspunkt for børnenes udeliv, og det er jo udenfor de skal tilbringe det meste af deres tid. Sammen med resten af udvalget glæder jeg mig til at se de flotte tegninger blive til virkelighed på en måde, så naturens lærings- og udviklingsmuligheder kommer i spil."

Publiceret 02 July 2020 16:48