Foto: Mathilde Wester

Foto: Mathilde Wester

Mols Kafferisteri har 10 års jubilæum

Mols Kafferisteri fejrer lørdag 4. juli jubilæum med en kop gratis kaffe til alle, der kigger forbi

femmøller Kari Baklund og Morten Engstrøm kan se tilbage på 10 år med kaffe som den helt store passion.

Det hele startede med en magisk vandretur i en kaffeplantage i det sydlige Indien. Fascinationen var der med det samme: Kaffedyrkningen og efterbehandlingen er kompleks og afgørende for kvaliteten af den kaffe, der til slut hældes op i kaffekoppen. Baristaen er blot sidste led i en lang kæde af mennesker, der alle skal kunne deres kram. Kaffebonden, kaffemøllen, som er en pendant til korn- og foderstofvirksomheder, kafferisteren og endelig baristaen.

Senere fulgte flere besøg i en lang række kaffeplantager, og 1. juli 2010 blev virksomheden stiftet. I de første par år under navnet 'Malabar', som er navnet på den kyststrækning, hvor kaffen skibes ud fra i Sydindien. Samme dag bestilte Kari Baklund og Morten Engstrøm to tons kaffe og sendte deres sparepenge afsted til Indien.

Virksomheden har helt fra start været drevet efter to principper: For det første bliver al kaffe indkøbt direkte hos kaffebønderne, og for det andet købes der kun kaffe fra plantager, som Kari og Morten selv har besøgt. I dag købes kaffebønner i Indien og Guatemala.

Nu også brødudsalg

I 2014 skiftede virksomheden navn til Mols Kafferisteri, og der blev etableret kafferisteri og kaffebar på Mols. Indtil da var kaffen ristet hos forskellige dygtige kaffefolk i Aarhus.

I 2016 åbnede Egil's Café ved Femmøller Strand, og i 2017 flyttede kafferisteriet også til Femmøller Strand. Det samme gjorde alle kaffesækkene med de rå kaffebønner, som indtil da havde stået på et lagerhotel i Herning. Nu var alt endelig samlet under samme tag, og gæsterne i Egil's Café kan gå en tur i risteriet og se, hvordan kaffen bliver ristet. Kari og Morten er altid klar til at fortælle om kafferne.

I 2020 kan Mols Kafferisteri altså fejre 10 års jubilæum. Det gøres ved at åbne et økologisk brødudsalg.

I anledning af jubilæet og åbningen af bageriet inviteres alle 4. juli på en kop kaffe og et kig ind i bageriet og kafferisteriet.

Der er åbent kl. 7.30-17.

gs

Publiceret 03 July 2020 06:30