Signe Thuesen, der flyttede til Knebel for et år siden, er en af kaffeværterne. Pressefoto

Signe Thuesen, der flyttede til Knebel for et år siden, er en af kaffeværterne. Pressefoto

Nyt initiativ på Mols: Kom til kaffe hos de lokale og hør om egnen

'Mød os på Mols' skal lokke flere familier til

knebel Et nyt tiltag fra organisationen Mols i Udvikling inviterer på kaffe hjemme hos de lokale, hvor familier med ønske om at flytte til egnen, kan få svar på en masse spørgsmål. Initiativet hedder 'Mød os på Mols' og skal sætte tilflyttere i kontakt med relevante familier og personer på Helgenæs og Mols for at få en personlig fortælling om det at bo i området, hvilke mennesker man kan møde, og hvad man kan lave.

Signe Thuesen fra Knebel er en af dem, man kan møde. Hun er selv tilflytter med sin mand Søren og tre børn. Samtidig er hun en del af områdets ambassadørkorps, der byder nytilflyttede velkommen i hver af de 22 landsbyer på Mols og Helgenæs.

”Vi har selv følt os meget velkomne på Mols og vil gerne give andre familier et indblik i hvad det betyder at bo herude, og hvor mange muligheder der er. For en børnefamilie som vores har det været en virkelig god oplevelse at flytte til Knebel,” siger Signe Thuesen i en pressemeddelelse.

”Helgenæs og Mols er inde i en god udvikling, som vi bare gerne vil bidrage til ved at byde endnu flere familier velkomne gennem personlige møder. Naturen er vores mest kendte fordel, men fællesskabet herude er mindst ligeså interessant, hvilket min egen familie har oplevet på bedste vis, da vi flyttede ,” siger Torben Salomonsen fra Vistoft, der er en anden af kaffeværterne og tilflytter for to år siden.

Mols i Udvikling har siden 2015 været generator for en masse initiativer i området. Et af de største initiativer har været indsamling og projektering af et knudepunkt i Knebel med byggestart til september. Bygningen skal rumme et børnehus samt multisal, køkken, cafe og kontorfaciliteter for blandt andet menighedsråd og foreninger til glæde for både beboere og besøgende på Helgenæs og Mols.

Et andet stort projekt på tegnebrættet er Byens Blå Torv i Knebelbro, hvor de mange aktive inden for sejl- og vandsport skal have bedre faciliteter på vandet og på land i form af nye rekreative udeområder, omklædning og opholdsrum. Projektet er nu i fasen med fundraising og endnu et godt eksempel på en stor frivillig indsats i lokalsamfundet, hvor man går sammen nogle stykker om at realisere sine gode ideer.

gs

Publiceret 03 July 2020 08:00