Danmission Genbrug i Rønde appellerer efter søndagens påsatte brand endnu engang til borgerne om kun at aflevere donationer i butikkens åbningstid. Foto: Øxenholt Foto

Danmission Genbrug i Rønde appellerer efter søndagens påsatte brand endnu engang til borgerne om kun at aflevere donationer i butikkens åbningstid. Foto: Øxenholt Foto

Opråb fra Damission:

Stop med at sætte donationer i indkørslen

Søndagens påsatte brand ved Danmission Genbrug får atter genbrugsbutikkens ledelse og ansatte til at komme med en bøn til borgerne

Af
Lars Norman Thomsen og Danni Paulsen

RØNDE "Vi kæmper en brav kamp for at få folk til at stoppe med at sætte donationer i indkørslen. Vi har ved flere lejligheder skrevet om problemet på Facebook. Vi har fået lavet skilte ved carporten, som fortæller at donationer skal afleveres i butikken i åbningstiden. Alligevel er der nogen, der sætter tøj og ting i carporten - især i weekenden," lyder det fra en frustreret Ilse Nielsen, Danmission Genbrug.

Hun og de øvrige medarbejdere håber, at søndagens påsatte brand, der kunne have fået fatale konsekvenser, er en advarsel til de borgere, som hidtil har ladet hånt om kun at aflevere donationer til Danmission Genbrug i butikkens åbningstid.

Da en 16-årig mand søndag aften forsøgte at sætte ild til Danmission Genbrug på Hovedgaden i Rønde, gjorde han det ikke specielt ubemærket.

Flere borgere så ham nemlig begå sin ugerning og valgte at følge efter ham. Efter en kort jagt lykkedes det en fotograf, som arbejder for Øxenholt Foto, at foretage en civil anholdelse, som han på forhånd havde fået grønt lys til af politiet.

Politiet fik anmeldelsen klokken 22.01.

"Vidnerne får slukket branden og tilbageholdt den 16-årige. Der var flere, som hjalp hinanden, og vi kunne anholde ham kort tid efter," fortæller Jakob Christiansen, presseansat ved Østjyllands Politi.

Den unge mand er nu sigtet for forsætlig brandstiftelse.

Posen med tøj stod inde under genbrugsbutikkens halvtag og op ad en murstensmur ind til Meny.

Den sigtede brugte formentlig en lighter til at starte branden, der dog ikke bredte sig.

Publiceret 03 July 2020 19:00