Kom på smukke sejlture hen over sommeren med Paketskibet Skødshoved. Pressefoto

Kom på smukke sejlture hen over sommeren med Paketskibet Skødshoved. Pressefoto

Historisk skib sejler som nationalparkskib

Paketskibet Skødshoved sejler igen i år med turister, men engang sejlede det med gods, passagerer og post fra anløbsbro til anløbsbro mellem Ebeltoft og Aarhus

SOMMERFERIE Det historiske paketskib Skødshoved står originalt, som for cirka hundrede år siden, da det sejlede i rutefart til de små havne mellem Ebeltoft til Aarhus. Og igen i år kan man komme med ombord, da Nationalpark Mols Bjerge tilbyder sejlture med paketskibet i skolernes sommerferie.

Der er sælsafari fra Nappedam ved Kalø og hyggelig træskibssejlads fra Ebeltoft Fiskerihavn. Herudover er der mulighed for at komme med på en heldagstur mellem de to havne.

På grund af Covid19 har nationalparken i år besluttet at medtage et mindre antal passagerer, så der er ikke lige så mange billetter som i tidligere år – men man kan allerede nu sikre sig en billet på nationalparkbooking.dk.

Se sæler eller nyd vigen

Der er en ganske særlige hygge på det gamle træskib, der giver rig mulighed for at nyde det bakkede istidslandskab fra vandsiden og få nogle gode skud i kassen med sit kamera.

Der er flere forskellige ture at vælge imellem. For en flad hundredkroneseddel kan man for eksempel komme på sælsafari fra Nappedam Lystbådehavn ved Kalø.

Der er næsten garanti for at se sæler.

Samtidig kan man nyde Kalø Slotsruin fra søsiden – da får man virkelig syn for sagen, hvad angår den topsikrede over 700 år gamle borg. Hvis man forestiller sig at være fjenden ombord i et skib og skulle indtage den gamle middelalderborg fra søsiden, kan det godt være, man får lyst til at kaste sig i vandet og svømme den anden vej.

Man kan også tage af sted fra Fiskerihavnen i Ebeltoft. Ude på vigen i det gamle træskib er der forrygende udsigt til de danske bjerge i horisonten og byen fra en helt ny vinkel.

Helt særlige er måske dagsturene, hvor skibet sejler neden om Helgenæs og rundt om Skødshoved mellem Ebeltoft og Kalø.

På denne tur kan man rigtig nyde vandet, nationalparkkysten, en madpakke og en kop kaffe, mens landskabet langsomt glider forbi.

Man har mulighed for – meget hurtigere end sejlturen – at komme retur med buslinje 123.

FAKTA

Med parketskib på Ebeltoft Vig: Hver tirsdag, onsdag og torsdag kl. 14 og 15.30 i ugerne 27, 29, 31 og 33

Sælsafari fra Nappedam: Hver tirsdag, onsdag og torsdag kl. 14 og 15.30 i ugerne 28, 30, 32 og 34

På tur langs nationalparkens kyster:

Strækningen Nappedam-Ebeltoft: 12. og 26. juli og 9. august

Strækningen Ebeltoft-Nappedam: 2. august

Alle dage kl. 10-16 - mulighed for returbus m. Linje 123

Book billetter på nationalparkbooking.dk

Publiceret 04 July 2020 09:00