Jesper Hosbond Jensen fik godt seks år som kommunaldirektør i Syddjurs. Arkivfoto

Jesper Hosbond Jensen fik godt seks år som kommunaldirektør i Syddjurs. Arkivfoto

Fyret kommunaldirektør: Seks år plus det løse

Jesper Hosbond Jensen mødte frem med et passende generalieblad, da han 1. februar 2014 trådte ind på rådhuset i Ebeltoft for første gang

Af
Lars Norman Thomsen

Ny kommunaldirektør: 44-årig cand.scient.adm. fra Aalborg, lød rubrikken i Lokalavisen for godt seks år siden, da det stod klart, at Jesper Hosbond Jensen, 50, var ansat som øverste chef for kommunens største arbejdsplads.

Den nyudnævnte kommunaldirektør kom fra en stilling som direktør hos Thisted Kommune for en ret så særegen forvaltningsenhed, Arbejdsmarkeds- og kulturforvaltningen.

Særegen eller usædvanlig i den forstand, at kulturen optrådte i samme forvaltning som det kommunale jobcenter - og med erhvervsudvikling og turisme som endnu et ben.

Og så i kulturnotabiliteter som højskolepioneren Kresten Kold og forfatteren J.P. Jakobsens fødeby.

Den ny øverste boss i Syddjurs havde endvidere en fortid som leder af arbejdsmarkedsafdelingen i den daværende Hals Kommune og arbejdsmarkedschef i Ikast Kommune. En karriere som kontorchef i Forsvaret nåede Jesper Hosbond Jensen.

AUC

Uddannelsesmæssigt blev han klædt på AUC - Aalborg Universitetscenter - hvor han uddannede sig som cand.scient.adm og tillige var Ph.d.-studerende og senere underviser.

23 havde lagt billet ind på stillingen som kommunaldirektør, og fra denne bunke vurderede ansættelsesudvalget, at Jesper Hosbond Jensen var number one.

Jesper Hosbond Jensen trådte til som kommunaldirektør, da Claus Wistoft (V) netop havde sat sig i stolen som borgmester, og ingen tvivl om, at de to havde en indbyrdes kemi og pionérånd, som flugtede.

De havde også en fælles forståelse af det spil, der altid foregår i krydsfeltet mellem borgmester og de øverste embedsmænd.

Beskæftigelsesområdet

Den nye chef havde på forhånd signaleret, at han godt kunne trække i håndbremsen, hvis en medarbejder ikke levede op til forventningerne.

I foråret 2013 fyrede han således Thisted Kommunes beskæftigelseschef på grund af manglende tillid til denne efter at et tilsyn - henholdsvis Deloitte og KLK (KL's Konsulentvirksomhed) - havde rejst kritik af den faglige kvalitet og ledelse på beskæftigelsesområdet.

I overgansperioden til der sad en ny mand på rådhuset, overtog Hosbond selv jobbet som beskæftigelseschef sideløbende med sine andre funktioner.

En tilsvarende situation opstod i Syddjurs Kommune, da Jesper Hosbond Jensen blev sekretær for Udvalget for Erhverv og Beskæftigelse ved det seneste årsskifte.

Kort ind i det nye år fyrede han således daværende beskæftigelseschef Mette Byskov for selv at overtage posten sideløbende med, at han passede jobbet som kommunaldirektør.

- Kan du magte både at være kommunaldirektør og chef for Erhverv og Beskæftigelse, spurgte Lokalavisen dengang

"Det er ikke et spørgsmål, om jeg kan det. Det er et vilkår," lød svaret fra den nu forhenværende kommunaldirektør.

Publiceret 07 July 2020 12:00