Sommerhusejerne kan stemme på det projekt, de ønsker at give en økonomisk håndsrækning.Foto: Ebeltoft.dk

Sommerhusejerne kan stemme på det projekt, de ønsker at give en økonomisk håndsrækning.Foto: Ebeltoft.dk

Håndsrækning fra Ebeltoft-kontor til betydningsfuldt vartegn

Takket være sommerhusejerne tilknyttet Sol og Strands kontor på Ebeltoft bliver der nu etableret en åben pavillon ved Gylling Mølle i Odder

Af
Katharina Andersen

Ebeltoft Sol og Strand Feriehusudlejning uddeler hvert år penge fra ”Sol og Strands Lokale Håndsrækning” til lokale projekter. I år hentede Gylling Mølles Venner den største opbakning, da sommerhusejerne skulle afgive deres stemme på i alt tre nominerede projekter. Dermed er der en økonomisk håndsrækning på 20.000 kroner på vej til projektet, og det glæder Kit Tomshøj fra venneforeningen.

"Du kan tro, at vi godt kan bruge pengene. Pengene skal gå til materialer til den nye pavillon, der bliver bygget ved hjælp af frivillig arbejdskraft. Tanken er, at den nye bygning, der bliver lukket i tre sider men åben ud mod møllen, blandt andet skal fungere som scene ved koncerter, give ly ved arrangementer og agere et kærkomment stop for cyklende turister og andre, der ønsker at tage et hvil og nyde udsigten til den gamle mølle," fortæller Kit Tomshøj.

Møllen er opført i 1860 og var i drift indtil 1963, hvorefter den begyndte at forfalde. I 1976 blev møllen solgt med henblik på nedrivning, men de planer vakte modstand i Gylling, og nu er sommerhusejere i og omkring Ebeltoft kommet møllen til undsætning.

Ebeltoft Håndbold får også penge

Der uddeles i alt 40.000 kroner fra Sol og Strand Ebeltoft, og de to øvrige nominerede får hver 10.000 kroner. Ebeltoft IF’s håndboldafdeling får penge til ungdomsafdelingens arbejde. Foreningens mål er at blandt andet at sikre et forholdsvis lavt kontingent for dermed ikke at udelukke unge fra at spille håndbold.

Desuden kan ”Stafet for Livet Syddjurs” se frem til støtte til afholdelse af et 24 times arrangement, som har til formål at indsamle penge til Kræftens Bekæmpelse.

Bureauchef Dorte Tandrup glæder sig over, at bureauet kan være med til at tage del i lokalsamfundenes positive udvikling.

"Vores lokalsamfund er en vigtig medspiller i forhold til at skabe en attraktiv feriedestination. Derfor er jeg glad for, at vi har Sol og Strands Lokale Håndsrækning, som giver os mulighed for at medvirke til at realisere projekter til gavn og glæde for både turister og fastboende," siger hun.

Sol og Strand har afsat i alt en million kroner til projekter i de 21 lokalområder, hvor virksomheden har kontor.

Publiceret 11 July 2020 09:00