Der er ét sommerhus tilbage på Djursland i højsæsonen, men 2020 bliver dog intet rekordår for sommerhusudlejning.Foto: VisitDjursland

Der er ét sommerhus tilbage på Djursland i højsæsonen, men 2020 bliver dog intet rekordår for sommerhusudlejning.Foto: VisitDjursland

Stor interesse for at holde sommerferie på Djursland

Chancerne for at finde et sommerhus i højsæsonen på Djursland denne sommer skrumper ind, men den samlede udlejning i 2020 ser ud til at blive lavere end sidste år

Af
Katharina Andersen

Syddjurs Der er få sommerhuse tilbage i højsæsonen, hvis man leder på Djursland.

Kombinationen af at mange udenlandske gæster har valgt at fastholde deres bookinger i håb om, at grænserne ville blive åbnet og en øget interesse fra danske gæster har betydet, at man Sol og Strand Ebeltoft går en travl sommersæson i møde.

"Vi ser et langt større salg ind i sommersæsonen uge 27-33 end normalt. Sidste år var der udsolgt i uge 29-31, og det billede gentager sig i år. Derudover er der en øget interesse for de øvrige uger, og vi har således blot ét hus tilbage i uge 28, ligesom vi oplever, at uge 27 og 32 er meget efterspurgte. Når vi ser på uge 33, er der fortsat en del huse tilbage at vælge imellem, men også her mærker vi en øget interesse," siger bureauchef Dorte Tandrup.

Færre udenlandske gæster

Selv om en del udenlandske gæster har valgt at opretholde deres sommerbooking, har usikkerhederne omkring en grænseåbning alligevel haft betydning for andelen af udenlandske gæster.

"Denne sommer udgør de norske gæster 2,6 procent mod 12,4 procent sidste år, og tilsvarende kommer der 22,3 procent tyske gæster i år, hvor vi sidste år havde 25,3 procent," siger Dorte Tandrup, der glæder sig over regeringens beslutning om at udvide grænseåbningen til at omfatte gæster fra EU-lande, Schengenlandene og Blekinge, Halland og Skåne fra 27. juni.

"Sædvanligvis er omkring otte procent af vores gæster hollændere, og med den seneste beslutning om en yderligere åbning af grænserne, får de nu mulighed for at få indrejse i Danmark. Desværre har vi ikke så mange ledige huse tilbage i sommer, så det bliver fortrinsvis en fordel for de udenlandske gæster, der har valgt at opretholde deres booking, og så kan vi jo håbe på, at de har lyst til at besøge vores skønne destination i sensommeren og i efteråret," siger Dorte Tandrup.

Lavere salg i 2020

Trods den store sommerefterspørgsel, forventer Dorte Tandrup fortsat, at Sol og Strand vil få et lavere salg af ferieuger samlet set i 2020.

"De overnatninger, vi har mistet på grund af lukkede grænser, kan denne sommersæson ikke rette op på, dertil er tabet de tre måneder for stort - men vi henter noget af det tabte ind, og når vi tænker på alternativerne med yderligere grænselukningsperioder, er vi samlet set nådigt sluppet igennem denne krise, så vi ser lettede fremad. Nu handler det om at få en god sommersæson og så se, om vi kan skabe noget ekstra salg i løbet af efteråret," siger Dorte Tandrup.

Nye medarbejdere skal oplæres

Sol og Strand har godt 200 huse til udlejning på Djursland, og Dorte Tandrup har i den sidste tid haft travlt med dels at rekruttere og dels at oplære medarbejdere til rengøring af de mange huse. Og hun er stadig på udkig efter kompetente servicemedarbejdere, der kan se ideen i at få en ekstra indtjening denne sommer, for der skal flere medarbejdere til denne sommer.

"Vores servicemedarbejdere er utrolige vigtige, for det er dem, der sikrer, at vores feriegæster kommer til et rent hus," fortæller Dorte Tandrup.

Publiceret 13 July 2020 08:00