Uddeler Michael Nielsen håber, at medvinden fra coronakrisen holder ved og giver Dagli’Brugsen Pindstrup sorte tal på bundlinjen. Foto: Martin Schultz

Uddeler Michael Nielsen håber, at medvinden fra coronakrisen holder ved og giver Dagli’Brugsen Pindstrup sorte tal på bundlinjen. Foto: Martin Schultz

Kurven knækket i Dagli’Brugsen Pindstrup

Corona og lokal opbakning har gjort røde tal sorte i Dagli’Brugsen Pindstrup efter flere år med presset økonomi

Af
Martin Schultz

PINDSTRUP ”Vi vågnede op til en ny virkelighed. Den onsdag aften i marts, da statsministeren lukkede samfundet ned, tænkte jeg, lad os nu se, om folk vil hamstre,” fortæller uddeler Michael Nielsen fra Dagli’Brugsen Pindstrup.

”Men allerede torsdag morgen eksploderede det. Morgenvagten kaldte på assistance. Der var kø uden for butikken, da hun åbnede kl. 7.00. Og kassekøen var så lang, at hun havde brug for hjælp,” fortæller Michael Nielsen, som ilede fra sit hjem i Hornslet til Pindstrup.

Al coronavirusens elendighed til trods, har epidemien og myndighedernes forholdsregler haft en gavnlig indvirkning på Dagli’Brugsen Pindstrups drift.

”For første gang i flere år har vi sorte tal på bundlinjen. Vi er ikke i tvivl om, at det er en kombination af borgernes opvågnen i erkendelsen af deres lokale butiks situation, og så de forholdsregler myndighederne iværksatte, da samfundet blev lukket ned for at få kontrol med smitten,” siger Michael Nielsen.

Efter underskud de sidste tre år har Dagli’Brugsen i år givet overskud i perioden frem til 31. maj. Nu har driften stabiliseret sig, men stadig på et højere niveau end i 2019.

”Folk blev opfordret til at blive hjemme, og storcentrene holdt lukket. Så under corona-krisen lå vi 10-15 procent over budget. Lige nu holder vi budget og præsterer et minimalt overskud,” siger Michael Nielsen.

Stor og stabil nok

Dagli’Brugsen Pindstrup er byens eneste dagligvarehandel med over 100 år på bagen. Pindstrup Brugsforening blev stiftet i 1912, og der havde kun været fire uddelere, da Michael Nielsen i 2017 vendte hjem til sin barndomsby og overtog jobbet som uddeler efter Svend Aage Hansen, som trådte af efter 34 år på posten. 37-årige Michael Nielsen blev udlært i Alta i Ryomgård og var blandt andet souschef i Dagli’Brugsen Ørum inden han blev uddeler i Dagli’Brugsen Fjellerup.

”Men jeg nåede kun halvandet år i Fjellerup, før lejligheden bød sig til at vende tilbage til Pindstrup,” siger Michael Nielsen, som er barnefødt i Nødager, men voksede op og gik i skole i Pindstrup.

Her overtog han en Dagli’Brugs, som havde præsteret et mindre overskud i 2016, men ellers har haft underskud siden 2015.

”Pindstrup er stor og stabil nok til at udgøre kundegrundlaget for en dagligvarebutik. Byen har én stor arbejdsplads, Novopan, og mange kører til Aarhus, Randers og Grenaa for at arbejde. Den store hurdle er at få folk til at handle hjemme i deres egen by. Vi er følsomme over for vores nabobyer og ligger klemt inde mellem Thorsager, Ryomgård og Auning,” siger Michael Nielsen.

Basale indkøb

Der er en stor opbakning til Dagli’Brugsen i Pindstrup, og i de senere år er flere unge familier med børn flyttet til byen og engagerer sig i kampen for Dagli’Brugsen.

”De røde lamper blinkede i 2018, og vi meldte ud til borgerne, at de skal handle lokalt, hvis de vil beholde en forretning i byen. Der blev husstandsomdelt en skrivelse, som ridsede situationen op. Det affødte en debat i byen, som gav en opblomstring i handelen. Det forbedrede vores resultat, men ikke nok til at det gav sorte tal på bundlinjen,” forklarer Michael Nielsen.

”Vi forventer ikke, at alle i byen lægger al deres handel hos os. Bare man køber sine basale købmandsvarer hos os. Vi prøver rigtig meget og holder en høj standard indenfor sortiment, kvalitet, hygiejne, service i bredeste forstand, og vores priser matcher dicountbutikkernes. Desuden holder Brugsen hånden under lokalsamfundet med forskellige serviceydelser. Vi omfavner det hele,” mener Michael Nielsen.

Håbet er at fremgangen under coronakrisen holder ved.

”Det er vores håb, at pilen går den rigtige vej. Vores overordnede mål er, at der er en brugs i Pindstrup,” slutter Michael Nielsen.

Publiceret 14 July 2020 17:30