Open by Night stemning inden corona-epidemien. Hovedgaden som fodgængerstrøg med masser af mennesker og aktiviteter. Arkivfoto

Open by Night stemning inden corona-epidemien. Hovedgaden som fodgængerstrøg med masser af mennesker og aktiviteter. Arkivfoto

Ingen folkefest på Hovedgaden

Corona-restriktioner kommer i vejen for sommerens Open by Night i Rønde

Af
Martin Schultz

RØNDE Alle folk ud på gaden. Høj solskin. Mad og drikke og musik på hvert et hjørne.

Sådan kender Rønde-borgerne og sommergæsterne det årlige Open by Night arrangement i Rønde midt i juli.

Sommerudsalget i byens forretninger skydes i gang med en populær folkefest, hvor Hovedgaden lukkes for kørende trafik fra kl. 18 og Røndes ellers så travle trafikåre omdannes til gågade for et sydende menneskehav, som vi kender det fra populære feriemål i Sydeuropa.

Men den slags nærkontakt harmonerer dårligt med corona-restriktionerne, og derfor har Rønde Handelsstandsforening for flere måneder siden set realiteterne i øjnene og aflyst sit Open by Night-arrangement. Som så mange andre sommertraditioner lige fra Verdensballetten på Møllerup Gods til Kaløspillet med Rønde Amatørteater vender begivenheden forhåbentlig tilbage i 2021.

”Vi følger myndighedernes anbefalinger og kan ikke stå til ansvar for andet. Samtidig er der også problemer med trafikafviklingen på Birkevej, hvor der graves til fjernvarmen. Det ville vanskeliggøre den omkørsel, som skal til for at vi kan afspærre Hovedgaden for kørende trafik,” siger formand og koordinator i Rønde Handel, købmand René Povlsen.

Selvom der ikke bliver fest i gaden, bliver der forhåbentlig travlhed i forretningerne, som lover udsalg til ”turistpriser” med start torsdag morgen.

Optimisme i byen

Efter en for store dele af detailhandelen svær periode på grund af corona-nedlukningen ser mange forretninger frem til god handel under udsalget.

”Der er optimisme i byen. Der er godt gang i handelen igen, og alle lokaler i byen er udlejet,” fortæller René Povlsen.

Rønde Handel planlægger en Open by Night-lignende event 18. september i forbindelse med Erik Peitersens kunstprojekt.

Publiceret 15 July 2020 08:00