Sommermatinéen sluttede med en fælles afsyngning af 'I Danmark er jeg født' under medvirken af publikum. Foto: Martin Schultz

Sommermatinéen sluttede med en fælles afsyngning af 'I Danmark er jeg født' under medvirken af publikum. Foto: Martin Schultz

Talent og charme i godsets park

Møllerup Gods bød på den første sommermatiné med opera, ballet og klassisk musik i året for den aflyste Verdensballet

Af
Martin Schultz

MØLLERUP Det var let. Det var sommer. Det var som god vin rosé.

Unge talenter fra kulturlivets øverste hylde udfoldede sig søndag eftermiddag ved en sommermatiné i parken til hovedbygningen på Møllerup Gods. Kyndigt introduceret og kædet sammen af arrangementets konferencier, tenoren Jens-Christian Wandt, som i år for første gang ikke havde hele Verdensballetten at jonglere med.

Siden 2012 har Møllerup Gods hver sommer været vært for Verdensballettens forestilling med balletstjerner fra store europæiske scener. I år måtte besøget aflyses på grund af Covid 19.

"Men balletdansere, operasangere og musikere trænger til at komme på græs. Vi blev ringet op af operasangere, som sådan savnede at optræde for publikum. Derfor besluttede vi os for at lave en række søndagsmatineer i en form, som respekterer myndighedernes forholdsregler. Parken, omgivelserne og de lyse sommernætter er her jo, og det vil vi gerne udnytte," siger godsejer Anne Sophie Gamborg fra Møllerup Gods.

Så antallet af gæster var reduceret til godt en tiendedel af publikum til et besøg af Verdensballetten, og forestillingen var flyttet fra ridebanen og ud i godsets park. Kun åen adskilte publikum fra scenen og de optrædende, og det gav en nærhed til kunstnerne, som ellers kun er en dronning eller andre VIP'ere beskåret på Møllups ridebane. Scenen var lånt af Syddjurs Egnsteater, og Anne Sophie Gamborg havde selv sat den op med snedkerens hjælp i terrænet på kanten af åen. Stråhatte og caps blandede sig i et publikum i alle aldre.

Drot og Marsk

Der var en ungdommelig lethed og charme over de fire unge kunstnere, som omgav den rutinerede Jens-Christian Wandt. Solodanserinde ved Den Kgl. Ballet Ida Praetorius dansede Svanens Død omgivet af grøn natur, den unge operasangerinde Clara Cecilie Thomsen sang med klar røst for både publikum og himlens fugle. Og den klassiske duo Walentin & McKenzie spandt det musikalske bagtæppe for hele forestillingen med både akkompagnement og egne numre. Hele holdet fortsatte videre til Skagen for at optræde på et andet af Verdensballettens faste scener og for igen at opleve glæden ved at optræde efter virussens forsømte forår.

"Vi bruger meget tid på at passe parken og bygningerne, og derfor er det dejligt at vi kan vise Møllerup frem til kulturarrangementer. Da Verdensballetten måtte aflyse sin forestilling, fik vi derfor arrangeret fire sommermatinéer i parken," fortæller Anne Sophie Gamborg.

Lørdag 25. juli opfører fire Kgl. Operasangere uddrag af Peter Heises opera Drot og Marsk med skuespilleren Thure Lindhardt som fortæller. Søndag 2. august er der opera eftermiddag med sopran Susanne Elmark og tenor Charles Workman, inden sæsonen slutter søndag 9. august med jazz på plænen. I 2021 har Verdensballetten lovet af vende tilbage.

En række fonde, Syddjurs Kommune og Nationalpark Mols Bjerge er med til at gøre de fire sommermatinéer mulige.

Publiceret 15 July 2020 19:30