Fra uge 29 og frem er alt udsolgt på Ebeltoft Strand Camping.Foto: VisitDjursland

Fra uge 29 og frem er alt udsolgt på Ebeltoft Strand Camping.Foto: VisitDjursland

Turisterne har fundet vej til Ebeltoft

Selvom coronavirus stadig er en hindring for mange rejsende, så har flere udenlandske turister fundet vej til Ebeltoft

Af
Katharina Andersen

Ebeltoft Der er både norske og tyske røster i gadebilledet i Ebeltoft i øjeblikket. Højsæsonen er i fuld gang, og det store spørgsmål for de forretningsdrivende har særligt været, om de udenlandske turister mon ville finde vej til byen i år.

Travl sommer

Meget tyder dog på, at turisterne ikke har villet undvære den årlige tur til kysten i Ebeltoft. Det oplever man særligt hos Ebeltoft Strand Camping, der har mere travlt end nogensinde, fortæller Hans Lund, indehaver af Ebeltoft Strand Camping.

"I uge 28 har vi 20 ledige pladser ud af 380, men fra på lørdag og frem er alt udsolgt," siger han.

Der er endda venteliste for at få en plads på campingpladsen, fortæller han.

"Vi har flere, der håber på at få en plads, så vi er mere end tilfredse."

Tyske turister

Hans Lund kan samtidig fortælle, at særligt tyske turister har fundet vej til campingpladsen i år, men også flere nordmænd er at se på pladsen, og det glæder campingejeren.

"Hollænderne forventer vi også efter sommeren," siger han.

Målrettet indsats

Og det er ikke så underligt, at de udenlandske turister alligevel har fundet vej til byen, fortæller Liselotte Nis-Hanssen, der er pressemedarbejder hos VisitAarhus, der nu også varetager VisitDjursland.

"Det er mit indtryk, at der lige nu er en del turister i Ebeltoft. Den præcise opgørelse har vi ikke, men vi har og er i gang med en målrettet indsats, særligt i Norge, for at få flere turister til Djursland," siger hun.

Hun fortæller samtidig, at alle markedsføringstiltag mod udenlandske turister blev stoppet, da Danmark lukkede ned som følge af coronavirus, men at flere tiltag allerede er i gang igen.

"Vi håber og tror på, at turisterne stadig gerne vil ud og se havet, og der er Ebeltoft som kystby jo oplagt," siger Liselotte Nis-Hanssen.

Den endelige opgørelse over antallet af udenlandske overnatninger over sommeren er først klar til efteråret.

Publiceret 16 July 2020 12:00