Anders Rasmussen har selv ombygget den tidligere pølsevogn til det mobile take away og street food-udsalgssted Burger Boxen. Foto: Martin Schultz

Anders Rasmussen har selv ombygget den tidligere pølsevogn til det mobile take away og street food-udsalgssted Burger Boxen. Foto: Martin Schultz

Iværksætter venter boom i burgere

Anders Rasmussen udvider lokalområdets take away sortiment med den rullende Burger Boxen

Af
Martin Schultz

RYOMGÅRD Hvad gør man lige, når man har en gammel pølsevogn stående i laden og som iværksætter er smækfuld af gode ideer?

Man stikker fingeren i jorden for at få færten af storbyens take away og street food-trend.

”Pizza er fint, men det bliver lidt trivielt. Vi tænkte på, hvordan man kan introducere et ny take away koncept på Djursland. Og efter vores første optræden med vores Burger Boxen ved SuperBrugsen Ryomgård er vi ikke i tvivl. Hvis succes’en holder vand, så er der en fremtid for Burger Boxen. Lørdag måtte vi udvide vores åbningstid med en time, og søndag var der så mange bestillinger, at vi løb tør for varer i vognen,” fortæller Anders Rasmussen fra Ryomgård.

Han er 32 år, født og opvokset i Ryomgård, uddannet serviceøkonom inden for sport og event. Aktiv inden for håndbolden i mange år som spiller, træner og bestyrelsesmedlem. Men frem for alt en iværksættertype med hovedet fuld af gode ideer.

”Jeg er bedst til at være min egen chef,” siger Anders Rasmussen, som også driver webshop’en frigus.dk med salg af sportsbeklædning, sportsredskaber, træningsudstyr og skadesforebyggende udstyr.

Åben i weekenden

Pølsevognen stod i laden og blev ombygget for fire år siden med salg af is for øje. Det var sommeren før den varme og tørreste sommer i mands minde. Nogen vil huske, at sommeren for fire år siden regnede væk.

”Den sommer var bare ikke god nok. Der var kun få dage, hvor det ikke regnede. Det var umuligt at sælge is,” fortæller Anders Rasmussen. Så den ombyggede pølsevogn blev stillet tilbage i laden for at vente på bedre tider.

”Men for et halvt år siden kom ideen. Det udsprang af vores eget behov for take away mad. Vi kommer tit til Aarhus og var imponerede over, hvordan take away og street food udviklede sig. Vi købte tit en burger, som er en relativ simpel spise, men som kan forfines og gøres lækker.”

Anders Rasmussen gik i gang med at ombygge vognen, men blev forsinket i tre måneder, fordi det bestilte inventar strandede på grund af corona-nedlukningen. Men forleden var iværksætteren og hans hold klar til premieren ved SuperBrugsen Ryomgård, og interessen og afsætningen var overvældende. Uddeler Thomas Koustrup er åben over for initiativet, så Burger Boxen er klar til at rulle ud igen til samme sted i weekenden 18. og 19. juli.

Under en hund

For lidt under en hund kan man få en burger med fritter med hjem fra Burger Boxen, og der er tænkt og udviklet omkring konceptet.

”Det skal være et måltid og kunden skal blive mæt. Så vi former selv en bøf af hakket oksekød af en god stor størrelse, og den skal være fast og ikke falde fra hinanden. Den steges over en flammegrill for at sikre grillsmagen. Dertil en bolle af en pæn størrelse, som smørsteges, så den bliver mere sprød, blandet salat, rødløg og syltede agurker samt flere slags dressing. Desuden en portion grove 'homestyle' fritter fra vognens frituregryder,” fortæller Anders Rasmussen om menuen. Man kan også bestille en burger med ost eller en kyllingeburger. Muligheden for at servere en vegetarisk burger er også under overvejelse.

Tre personer arbejder i vognen med at fremstille og ekspedere de burgere, som kunderne skal bestille på Facebook eller Instagram. Burger Boxens køreplan meldes ud på de sociale medier, og Anders Rasmussen vil gerne komme ud til forskellige arrangementer, byfester, messer eller fødselsdage.

”Vi håber, at lokalsamfundet støtter op om ideen. Vi har mange unge tilflyttere fra Aarhus i Ryomgård, og de synes det er fedt, at den slags også findes herude. Vi vil gerne rundt på Djursland med Burger Boxen og tror på, at der er en fremtid og arbejdspladser i ideen,” slutter Anders Rasmussen.

Publiceret 17 July 2020 12:00