Bilerne holder her langs Dråbyvej, så hverken cyklister eller gående kan benytte den side af vejbanen.

Bilerne holder her langs Dråbyvej, så hverken cyklister eller gående kan benytte den side af vejbanen.

Turistboom medfører parkeringskaos i Ebeltoft

Bilerne står tæt på række langs Dråbyvej, og i midtbyen skal man kigge langt efter en parkeringsplads i disse uger

Af
Katharina Andersen

Ebeltoft Der er både danske og udenlandske turister i massevis i Ebeltoft og omegn i øjeblikket, og det har medført store parkeringsvanskeligheder i byen, lyder det fra flere lokale borgere.

Hele den ene side af Dråbyvej er flere gange blevet til en alternativ parkeringsplads, mens bilister cirkulerer rundt i midtbyen længe for at skaffe en plads.

"I går på dråbyvej tog jeg et foto. Det er livsfarligt. Nu skal alle gående og cyklister være på den ene side af vejen," lyder det i en borgerhenvendelse til Lokalavisen.

Pladser inddraget

Lokalavisen har tidligere beskrevet, hvordan flere parkeringspladser i byen er blevet til tidsbegrænset parkering på max 1 time. Senest i Toldboldgade, hvor både lokale og turister ellers ofte har fundet plads til bilen.

"Det skyldes en borgerhenvendelse, som vi fik, der lød på, at der i forvejen var tidsbegrænset parkering både på Juulsbakke og i Nedergade, og det har medført, at rigtig mange har parkeret deres bil i Toldbodgade," sagde Peter Sandell, der er teamleder i Syddjurs Kommune tilbage i december.

Syddjurs Kommune opfordrer i øvrigt de besøgende til at parkere på havnen, men det har ikke været muligt at få en kommentar fra kommunen til de parkeringsudfordringer, som er opstået i højsæsonen.

Publiceret 22 July 2020 09:31