Asta højt til hest. Foto: Anette Bonde.

Asta højt til hest. Foto: Anette Bonde.

Stor succes med rollinger på hesteryg for første gang

Stejlbjerggaard Rideforening har succes med sommerkursus

Af
Anette Bonde

sommer "Ved du hvad, Annette. Hesten har fået knolde i siden," lyder det fra Asta. Hun stråler efter at hun sammen sammen med de andre elever på Stejlbjerggaard Rideforenings sommerkursus har gjort hestene klar til at komme over i hallen og ride.

"Er den så blevet flot," spørger Annette Alrøe.

"Ja." Svaret kommer højt og glad, inden Asta vender tilbage til heste-nusleriet i stalden.

Nusling af hestene er næsten lige så hyggeligt som at ride. Foto: Anette Bonde.

Nusling af hestene er næsten lige så hyggeligt som at ride. Foto: Anette Bonde.

Om lidt er alle heste fine og færdige med flotte fletninger og frisurer, har fået grime og seletøj på, og så kan dagens rideundervisning starte.

Kæpheste som elevheste

Annette Alrøe, ejer af Stejlbjerggaard Ridecenter i Hornslet, er daglig leder af sommerkurset i Stejlbjerggaard Rideforening. Hun melder om fuldt hus i alle kursets fire uger med 10 elever hver dag. Nogle kommer enkelte dage, andre en hel uge eller flere uger. Der er ikke overraskende flest piger, men også enkelte drenge. Deltagerne skal være i alderen 0. til 6. årgang, men de fleste er små nybegyndere.

"Det er sjovt og en helt andenudfordring for os, end vi er vant til, når børnene kommer på rideskole. Så er de typisk lidt ældre og har redet lidt før."

Annette Alrøe og hendes medinstruktør har da også til lejligheden udvidet bestanden med nogle helt nye elevheste, nemlig kæpheste.

"Det er både leg og læring. Kæphestene er perfekte at øve sig med, og vi kan lave situationer som potentielt er farlige. Derved kan vi også give børnene en forståelse for heste og deres signaler."

Eleverne har også haft en quiz om heste og ridning: hvad de spiser, hvad har de på fødderne, på hovedet etc.

Forventningsfulde ryttere, Sameera og Advik, ser til mens Annette Alrøe gør hesten klar. Foto: Anette Bonde.

Forventningsfulde ryttere, Sameera og Advik, ser til mens Annette Alrøe gør hesten klar. Foto: Anette Bonde.

Prasanne Navaneetharasa, der har sine to børn på ridekursus, følger de ti børns ivrige forberedelser.

"Mine to børn har længe spurgt om de måtte gå til ridning. Så greb vi chancen med dette kursus. Det er skønt at se, som de falder ind i flokken med det samme og de er bare med. En rigtig hyggedag."

FAKTA

Stejlbjerggaard Ridecenter har 12 heste til undervisning. Stejlbjerggaard Rideforening driver rideskolen, hvor der er cirka 50 medlemmer. Sommerrideskolen er i ugerne 28, 29, 30, og 31.

Publiceret 24 July 2020 10:00