Morten Jelsbak arbejder på sin musik i et studie i Aarhus og har udgivet sit første nummer. Privat foto

Morten Jelsbak arbejder på sin musik i et studie i Aarhus og har udgivet sit første nummer. Privat foto

Lokal musiker er klar med sin første udgivelse world wide

Melodiøs og melankolsk musik med elektroniske undertoner – Morten Jelsbak har lanceret sin første udgivelse 'My inspiration'

Af
Anette Bonde

musik Hans netværk rummer kontakter i Danmark, USA, Frankrig, Marocco og andre steder i den vide verden, og Morten Jelsbak, Hornslet, har både producere, lydfolk og musikere som 'legekammerater' i musikken. I april var han aktuel med sin første udgivelse, et flot og helstøbt nummer, der nu ligger på cirka 60 forskellige streamingtjenester rundt om i verden, blandt andet iTunes/Appel Music og Spotify.

Men der er lang vej til at få det bredt effektivt ud, erkender han.

"Der bliver jo udgivet hundredvis af numre hver uge, så udfordringen er at skille sig ud fra de andre og allerhelst komme på Spotify's egne playlister og udvalgt til at blive hørt der."

Efter terror i Paris

Musikken og teksten til hans første udgivelse "My inspiration" kom til ham efter terrorangrebene i Paris i 2015. Franskmanden Antoine Leiris mistede sin kone i et af angrebene, og hans udtalelser derefter vakte opsigt overalt og ikke mindst inspiration hos Morten Jelsbak.

Til "My inspiration" har han allieret sig med en marokkansk sangerinde og en amerikansk producer. Det er melankolsk og melodiøs pop med elektroniske undertoner og en melodi, der sætter sig i kroppen.

"Jeg vil gerne, at det giver tid til refleksion og omtanke."

Udover den oprindelige version ligger der to remix af nummeret i henholdsvis en danseversion og en fransk version. Der er flere udgivelser på vej, både med en dansk, amerikansk og britisk sangerinde.

Morten Jelsbak har lavet en del andre numre, der kan lyttes på blandt andet You Tube, men dette er det første, der er registreret i 'hele systemet', blandt andet Coda og Gramex.

Satsede job og hus

Morten Jelsbak har altid været interesseret i musik, og har både været aktiv i bands i ungdomsskolen i Hornslet og som DJ på hedengangne 'Radio Rosa'. Det blev dog ikke musikken, han tyede til i første omgang som voksen.

"Jeg har altid været fuldstændig nørdet med musik og haft mange dromme. Men det var jo det åbenlyst ufornuftige."

I stedet tog han en handelseksamen og fik et almindeligt arbejde med salg. I 2014 besluttede han sig imidlertid for at satse for alvor. Han fik orlov fra sit job i seks måneder og tog på højskole for at dygtiggøre sig. Fire-fem måneder senere satte han sit hus i Højbjerg til salg, sagde sit job op og brugte et par år på at komponere og skrive sangtekster, tage på kursus, lave video etc.

I dag bor Morten Jelsbak igen i Hornslet og har nu et job som letbanefører. Han har netop meldt sig som interesseret i at få de ellers så upopulære delevagter, alene for at han i ventetiden mellem to vagter kan tage op i det studie, han har adgang til i Aarhus, og lave musik.

Mange vil i øvrigt sikkert genkende ham som en del af musikudvalget for Rosenholm Festival og som en af festivalens konferencierer.

FAKTA

'My Inspiration' bliver sunget af den marokkanskesangerinde Nargisse Meziani, og er produceret af den amerikanske producer Hitman Carl. Cover er illustreret af Stefan Skjødt.

Publiceret 29 July 2020 08:00