Udbygningen af klinikken hos Molslægerne Ole Mægbæk og Liv Christensen er allerede i gang. Når den står klar begynder den indvendige ombygning af klinikken. Hele udvidelsen og moderniseringen forventes færdig midt i oktober.

Udbygningen af klinikken hos Molslægerne Ole Mægbæk og Liv Christensen er allerede i gang. Når den står klar begynder den indvendige ombygning af klinikken. Hele udvidelsen og moderniseringen forventes færdig midt i oktober.

Molslægerne udvider og skaber moderne lægeklinik

Udviklingen i demografien har skabt behovet for en mere tidssvarende klinik i Knebel

Af
Simon Carlson

Knebel Der står 'træk' på døren ved hovedindgangen til Molslægerne, og døren er ikke ligefrem af den lette slags. Man forstår således godt problematikken, hvis eksempelvis en ældre gangbesværet patient skal ind i konsultationen i Knebel. Det er blandt andet en af årsagerne til, at Molslægerne lige nu er i gang med en omfattende udbygning og modernisering af lægeklinikken, som læger Liv Christensen og Ole Mægbæk overtog i 2018.

En udvidelse var egentlig ikke med i de indledende planer, da de to kompagnoner overtog klinikken. Det viste sig dog ganske hurtigt, at behovet for at skabe tidssvarende rammer var stigende, og de to læger ser da også med stor forventning frem til at skabe tidssvarende rammer for såvel patienter som ansatte, fortæller Ole Mægbæk.

"Vi trænger til en modernisering. Tidligere var der jo bank her i bygningen, og den er ikke gearet godt nok til det brede mix af patienter, vi har. Vi vil gerne skabe en moderne klinik, for der er både folk med handicap og mange ældre mennesker i området, som skal have lettere adgang til klinikken. Og så er der jo kommet rigtig mange børnefamilier, så vi har brug for mere plads," uddyber Ole Mægbæk.

Øget behov

Moderniseringen hos Molslægerne er således også en fortælling om den udvikling, som området igennem flere år har gennemgået. Øget tilflytning til Mols af særligt yngre generationer har blandt andet vist sig ved, at Molslægerne i dag har omkring 100 flere børn i journalerne i forhold til 2018, da Liv Christensen og Ole Mægbæk overtog klinikken.

Udvidelsen taler derfor også ind i et øget politisk ønske om, at endnu mere patientbehandling lægges ud til de praktiserende læger, forklarer Ole Mægbæk og Liv Christensen.

Tidssvarende klinik

Behovet for plads og flere hænder i klinikken har derfor været til stede igennem et stykke tid. I den udvidede og moderniserede klinik bliver der således plads til endnu en læge, som de to nuværende kompagnoner i øjeblikket er på udkig efter. Der vil også fortsat være plads til en uddannelseslæge i klinikken, mens sygeplejerskerne endelig får eget kontor og pladsen i sekretariatet udvides.

Et ansigtsløft og et udskift af skiltet over den nuværende hovedindgang sker også i forbindelse med moderniseringen. Fremover bliver hovedindgangen på den anden side af bygningen ud mod parkeringspladsen.

Et ansigtsløft og et udskift af skiltet over den nuværende hovedindgang sker også i forbindelse med moderniseringen. Fremover bliver hovedindgangen på den anden side af bygningen ud mod parkeringspladsen.

Fremover bliver hovedindgangen direkte fra parkeringspladsen, hvor en rampe gennem klinikken er med til at øge handicapvenligheden betragteligt.

"Vi ser meget frem til gøre klinikken tidssvarende. Heldigvis er vi ret enige om retningen for, hvordan det skal se ud. Vi vil jo også gerne selv sætte vores præg på, hvordan klinikken skal indrettes og med vores faglighed mener vi, at den her udvidelse og modernisering skaber de bedst mulige rammer i klinikken for både patienter og ansatte," konstaterer Liv Christensen.

Del af udviklingen

Udbygningen af klinikken er allerede i gang, og når den står færdig, kan lægerne benytte de nye lokaler, mens den øvrige ombygning af de nuværende lokaler pågår. Det betyder også, at man som patient hos Molslægerne kan forvente, at der vil være indvendigt byggeri i de kommende måneder.

"Det håber vi naturligvis på forståelse for. Vi har fået nogle henvendelser fra patienter, som synes, at de nuværende rammer var besværlige, så tiden var kommet til, at der skulle ske noget. Vi vil gerne være en del af den udvikling, der sker her i området, og derfor vil vi også rigtig gerne tilbyde en lægeklinik, der svarer til det," lyder det fra Molslægerne Liv Christensen og Ole Mægbæk.

Publiceret 29 July 2020 11:30