Sommerhuskøberne kigger i højere grad mod Ebeltoft, når der skal investeres i fritidshuset. Arkivfoto

Sommerhuskøberne kigger i højere grad mod Ebeltoft, når der skal investeres i fritidshuset. Arkivfoto

Ebeltoft er landets mest populære for sommerhuskøbere

Sommerhussalget er næsten fordoblet omkring Ebeltoft, men også andre steder af Djursland vinder frem

Af
Simon Carlson

Ebeltoft Der blev solgt mere end 8.000 sommerhuse i Danmark i første halvdel af 2020, og Ebeltoft har været et særdeles attraktivt område for sommerhuskøberne. Det viser nye tal fra Boligsiden.dk.

Her topper postnummer 8400 Ebeltoft med 246 solgte sommerhuse i det første halvår af 2020 foran Væggerløse og Nykøbing Sjælland.

”De tre sommerhusområder udgjorde også sidste år top tre på listen over flest salg. Denne gang er der bare byttet rundt, så Ebeltoft med tæt på en fordobling af salget har indtaget førstepladsen,” siger Birgit Daetz, kommunikationsdirektør hos Boligsiden, i en pressemeddelelse.

Efter de tre førerhunde følger en række nordsjællandske, vestjyske og nordjyske postnumre.

”Hadsund, Løkken og Hals er nye på top 10 i forhold til sidste år, så der er noget, der tyder på, at køberne i højere grad har fået øjnene op for Nordjylland. Generelt er salget i landsdelen da også steget med 72 procent – en smule højere end stigningen på landsplan på 66 procent,” siger Birgit Daetz.

De tre nordjyske sommerhusområder har afløst nordsjællandske Vejby, nordvestsjællandske Højby og vestjyske Blåvand i top 10 over flest sommerhussalg.

Djursland vinder frem

Kigger man lidt længere ned ad listen, opdager man også andre sommerhusområder på Djursland, som er blevet særdeles populære.

Det drejer sig blandt andet om Glesborg og Knebel. Her er der indtil videre i år solgt henholdsvis 97 og 90 sommerhuse i år mod 47 og 40 i første halvår af 2019.

”De nye højdespringere på listen er spredt ud over de fleste egne af landet. Og det er sådan set også det, der er pointen. Danskerne er blevet mere kreative i deres sommerhuskøb, så de i højere grad end tidligere kigger uden for de klassiske sommerhusområdet,” siger Birgit Daetz.

Publiceret 06 August 2020 19:30