Udvalgsformand Gunnar Sørensen (V) forventer, at den ledige stilling som chef for Erhverv og Beskæftigelse snarest bliver slået op. Arkivfoto: Lars Norman Thomsen

Udvalgsformand Gunnar Sørensen (V) forventer, at den ledige stilling som chef for Erhverv og Beskæftigelse snarest bliver slået op. Arkivfoto: Lars Norman Thomsen

Syddjurs: Chefer kommer og går

Syddjurs Kommune tæt på ansættelse af ny chef for området Social og Familie, mens en tilsvarende vakant stilling på området Erhverv og Beskæftigelse fortsat er i venteposition

Af
Lars Norman Thomsen

SYDDJURS Tre medarbejdere fra den øverste ledelse i Syddjurs Kommune blev strittet ud af vagten i forårsmånederne.

Først var der en silkesnor til chef for Social og Familie Christina Kaae, senere led Erhvervs- og beskæftigelseschef Mette Vestergaard Byskov samme skæbne, og slutteligt mistede kommunaldirektør Jesper Hosbond Jensen efter mere end seks års virke 'omklædningsrummet' - eller tilliden hos den øvrige del af koncernledelsen.

Koncernledelsen udgør i fuld opstilling ti personer - tre direktører med kommunaldirektøren som topchefen og syv afdelingschefer.

I efteråret skal Syddjurs Kommune med Økonomiudvalget som spilfordeler i gang med at finde en ny kommunaldirektør med forventet ansættelse ved årsskiftet eller kort tid derefter.

Sådan noget forløber efter en fast skabelon med et konsulentfirma som ekstern coach på sidelinjen til at udføre det grove og praktiske arbejde.

Arbejdet med at finde det rigtige konsulentfirma, der (også) tager sig pænt betalt for den slags opgaver, er gået i gang, ifølge borgmester Ole Bollesen, der er født formand i Økonomiudvalget.

"For mig er det vigtigt, at det bliver hele byrådet som får ejerskab til den proces, der går i gang med ansættelsen af en ny kommunaldirektør," understreger borgmesteren.

Ny chef i støbeskeen

Syddjurs Kommune fortalte i en pressemeddelelse før sommerferien, at der snarest skal findes to ny chefer til de vakante stillinger: Social og Familie og Erhverv og Beskæftigelse.

Stillingen som chef for Social og Familie er slået op. Der er deadline for håbefulde ansøgere 12. august og planlagt ansættelsessamtaler 14. august 2020 (1. samtale) og 24. august (2. samtale).

Erhverv og beskæftigelse

Den anden chefstilling er indtil videre sat i venteposition.

Før sommerferien søgte Syddjurs Kommune en leder af Staben i Erhverv og Beskæftigelse. På daværende tidspunkt var Jesper Hosbond Jensen fortsat kommunaldirektør og tillige chef for Erhverv og Beskæftigelse, så det var ham, der styrede løjerne.

Det lykkedes dog ikke at finde den rigtige person.

Lokalavisen har spurgt hos Syddjurs Kommune, hvad planerne egentlig er rent ledelsesmæssigt for området Erhverv og Beskæftigelse, som er det område, der mest af alle kæmper kampen for at få 2020 Budget og virkelighed til at hænge sammen.

"Det er et vigtigt fokus i efteråret at få de ledelsesmæssige rammer helt på plads på området for Erhverv og Beskæftigelse," skriver HR-chef Heine Hauptmann Dyppel, Syddjurs Kommune, i en mail til Lokalavisen.

"Vi fandt i forbindelse med jobsamtaler i juni ikke en egnet profil til stillingen som leder af Staben i Erhverv og Beskæftigelse. Dorrit Thøgersen, Økonomikonsulent fra Budget og Analyse, der har tidligere ledererfaring, er interimt (midlertidigt, red.) konstitueret i stillingen per 1. august."

"Stillingen som chef for Erhverv og Beskæftigelse er ikke slået op på nuværende tidspunkt. Tina Kjærgaard Mogensen, leder af Udvikling og Kommunikation, er konstitueret afdelingschef for Erhverv og Beskæftigelse frem til ansættelse af ny chef. Vi kan ikke på nuværende tidspunkt give et præcist tidspunkt for, hvornår chefstillingen opslås, men forventeligt inden jul."

I forbindelse med rokaden i topledelsen efter fyringen af kommunaldirektør Jesper Hosbond Jensen fik daværende stabschef Thomas Møller Palner et puf op ad rangstigen og blev udnævnt til konstitueret direktør med reference til beskæftigelsesområdet.

Han er ligeledes fortsat stabschef for Budget og analyse, Finans og indkøb og IT og Digitalisering samt HR og Løn.

Formandsønsker

Gunnar Sørensen (V), formand for Udvalget for Erhverv og Beskæftigelse, ser frem til, at der kommer ro på de ledelsesmæssige rammer på området.

Han siger kortfattet til Lokalavisen, at han forventer, at stillingen som chef for Erhverv og Beskæftigelse snarest bliver slået op.

"Det synes jeg, er vigtigt, og det forventer jeg afgjort vil ske her i efteråret," siger Gunnar Sørensen.

Publiceret 07 August 2020 06:30