Det er solid træningserfaring, ebeltofterne kan få glæde af, efter Birgitte Pedersen er rykket til de idylliske omgivelser ved Bogens Sø og starter 'Studie 1 Personal Fitness' op. I første omgang med otte ugers forløb med morgenhold i Sundhedshuset.

Det er solid træningserfaring, ebeltofterne kan få glæde af, efter Birgitte Pedersen er rykket til de idylliske omgivelser ved Bogens Sø og starter 'Studie 1 Personal Fitness' op. I første omgang med otte ugers forløb med morgenhold i Sundhedshuset.

"Jeg skal være skrap, når folk hænger i bremsen"

Naturen har været drivkraften bag, at personlig træner Birgitte Pedersen har rykket teltpælene i Randers op og placeret dem i Mols Bjerge sammen med sin mand. Nu får Ebeltoft glæde af mange års træningserfaring

Af
Simon Carlson

Bogens Der er nærmest stilhed. Kun en minimal summen fra bilerne på Fuglsøvej kan høres, når man træder ind bag plankeværket hos Birgitte Pedersen og Leif Roed Pedersens nybyggede hus. Her er man omgivet af høje træer og fuglekvidder og udsigten til Bogens Sø rammer en durk i ansigtet. Det er ganske forståeligt, at parret har besluttet at skifte et pulserende byliv midt i Randers ud med stilheden og idyllen i Mols Bjerge.

"Vi købte sommerhus her på grunden for et par år siden, men hver gang vi kørte hjem, så sad vi med den der følelse af hellere at ville være her. Vi rev sommerhuset ned og byggede et helt nyt hus, som Leif har tegnet, og nu skal jeg se, om jeg kan få noget af min forretning op at stå her," fortæller Birgitte Pedersen.

Lokal succes

Birgitte Pedersen og Leif Roed Pedersen er således gået 100 procent ind i det nye liv i naturen, og den indstilling fortæller også historien om Birgitte Pedersens virksomhed.

Hun er personlig træner, og fra mandag 17. august bliver hendes træningsforløb i virksomheden 'Studie 1 Personal Fitness' tilgængelige i Ebeltoft. Her har Birgitte Pedersen fået til huse i Sundhedshuset, hvor hun i første omgang tilbyder morgenhold af otte ugers varighed, der henvender sig til deltagere, der ønsker at smide 6-10 kilo og samtidig komme i gang med en sundere livsstil.

Leif Roed Pedersen og Birgitte Pedersen savner ikke det pulserende byliv, efter de er gået all in i at skabe en ny tilværelse i det nybyggede hus i Mols Bjerge.

Leif Roed Pedersen og Birgitte Pedersen savner ikke det pulserende byliv, efter de er gået all in i at skabe en ny tilværelse i det nybyggede hus i Mols Bjerge.

Birgitte Pedersen har været selvstændig fitnesstræner siden 1992. Før det var det gymnasielærergerningen, inden hun blev uddannet som fitness manager og siden startede sit eget fitnesscenter op. Hele karrieren har været centreret i Randers. Her kommer en stor del af hendes træning fortsat til at foregå, men på sigt er det målet, at der skal etableres flere forløb i Ebeltoft.

"Jeg vil jo gerne lære folk at kende her og skabe et netværk. Jeg har haft ret stor succes med min forretning, og på sigt vil jeg gerne flytte en del af den til Ebeltoft, så ambitionen er da helt klart også at skabe noget succes her," konstaterer Birgitte Pedersen.

100 procent

Hun har bygget sine træninger op om hold, hvor den enkelte deltager bliver grundigt analyseret. Det indbefatter blandt andet kostplaner, løbende måling af fedtprocent og muskelmasse, men også individuelle samtaler. Det er en af kernerne til at lykkes.

"Den typiske målgruppe er folk, der trænger tilat tabe 10-15 kilo, men der er også folk, som er i en udmærket form, men gerne vil udfordre sig selv og komme i endnu bedre form. Derfor er det også meget motiverede folk, der er med på holdene, men jeg starter altid med en psykologisk profil for at finde ud af, om man er klar til en ny livsstil. På det punkt er jeg nok benhård. Træningen skal være sjov, og man skal lære hinanden at kende. Der er masser af plads til klap på ryggen, men jeg skal også være skrap, når folk hænger i bremsen. Derfor skal man vide på forhånd, at vi går 100 procent ind i det," forklarer Birgitte Pedersen.

Morgenslankeholdene starter op 17. august i Sundhedshuset i Ebeltoft og indebærer blandt andet to ugentlige fællestræninger samt "lektier" i form af planer for hjemmetræning.

Publiceret 14 August 2020 11:00