Vibe Ulbrandt, leder af Aftenskolen for Musik og Billedkunst. Arkivfoto

Vibe Ulbrandt, leder af Aftenskolen for Musik og Billedkunst. Arkivfoto

Nye tiltag under Aftenskolen for Musik og Billedkunst

Aftenskolen for Musik og Billedkunst er glade for at rykke ind på Posthuset Ebeltoft med aktiviteter fra slutningen af august

De rummelige og lyse lokaler kommer til at blive brugt af Kulturskolen Syddjurs og Aftenskolen for Musik og Billedkunst til undervisning af både børn og voksne. Især aktiviteter indenfor billedkunst som keramik, tegning og maling.

Keramik er blevet populært for tiden, og der kommer til at være et raku-kursus i efterårsferien under aftenskolen. Raku er spændende, magisk og lidt ude af kontrol. Leret brændes i en olietønde i posthusets gård.

Kulturskolen og aftenskolen går desuden sammen om kurset “Lerværksted voksen+barn”, der med succes blev afholdt i foråret i læreren Hanne Dammeyer Kierdorfs værksted på Grobund. Ved at flytte det til posthuset bliver det mere centralt beliggende.

Fri improvisation

Der har været ønsker om at kunne gå til klassisk sammenspil i aftenskolen, og nu bliver det et tilbud i efteråret på KulturHotellet i Rønde. Læreren er den nyuddannede klassiske guitarist Andreas Lassen Nielsen, som glæder sig til at se hvilke typer instrumenter der melder sig. Det er åbent for alle slags klassiske instrumenter, fx violin, cello, kontrabas, tværfløjte, klassisk guitar, klarinet, klaver.

I løbet af de sidste to år, har der været workshops i fri improvisation med udenlandske kanoner fra USA og Tyskland. Kurset i foråret måtte aflyses på grund af corona-situationen, og aftenskolen kan i år ikke invitere udenlandske lærere. Men dette benspænd har skubbet lederen Vibe Ulbrandt til et nyt tiltag med en lokal lærer, da der i stedet bliver 5 søndage med workshops, med den kompetente musiker og musikterapeut Tine Hinrichsen.

Aftenskoleleder Vibe Ulbrandt siger:

"Jeg vil gerne være med til at udvikle improvisations-området, så det bliver tilgængeligt for mange interesserede. Man bliver utrolig inspireret af at arbejde med fri improvisation, hvis man er fx musiker, underviser eller komponist. Og det gælder uanset hvilket niveau man er på, det er en del af konceptet at alle får sine evner i spil netop ved at være et hold der rummer mange niveauer. Musikken bliver et sprog, som du kommunikerer med."

Corona-overvejelser

Aftenskolen holder som alle andre instanser øje med corona-situationens udvikling. tilmelder man sig solo-undervisning eller et mindre hold, kan afstandskrav og hygiejne nemt overholdes, og lærer og elev deler ikke instrumenter.

Når det drejer sig om kor og bigband, udtaler Vibe Ulbrandt:

"Jeg holder øje med udviklingen, og må tage beslutninger derefter. Indtil videre har jeg planlagt at korene øver i meget store og velegnede lokaler på Posthuset Ebeltoft samt Festsalen på Molsskolen. KULSbigband har også store forhold på KulturHotellet. Kommer der en bølge af smitte i efteråret, der gør at vi får strammere retningslinjer, må jeg være mere opfindsom. Det kunne være noget med at øve i mindre hold ad gangen, så den enkelte elev kommer fx. hveranden gang. Så man kan trygt melde sig til den undervisning man ønsker på aftenskolen, der vil blive taget hånd om retningslinjerne."

mj

Publiceret 14 August 2020 11:00