Ebeltoft har oplevet et boom af mennesker denne sommer, og det har Djursland generelt også. Arkivfoto

Ebeltoft har oplevet et boom af mennesker denne sommer, og det har Djursland generelt også. Arkivfoto

Turisme: Djursland hitter stort hos danskerne

Mange attraktioner har slået besøgsrekord og overnatningssteder melder om fulde huse

Af
Lars Norman Thomsen

TURISME Covid-19 har holdt mange danskere fra at tage på udenlandsferie, og det har smittet af på en stor del af oplevelsesindustrien hertilands.

Mange turismevirksomheder i både Norddjurs og Syddjurs kommuner melder om en forrygende sommer. Først med danske turister i juli og nu med tyske turister i august, viser en opgørelse som VisitAarhus har lavet.

På både VisitAarhus’ turistkontor i Grenå og turistinformation på Fregatten Jylland melder medarbejderne om en god sommer med besøg af massevis af glade danske turister, der har søgt ideer til både kultur- og naturoplevelser.

Samme oplevelse har langt de fleste af Djurslands turismevirksomheder haft. Hos Munkholm Zoo er antallet af gæster boomet i sommerferien. Hos Fuglsøcentret har antallet af overnatninger ligget 20 procent over budget i juli og hos Landal Ebeltoft - Øer Maritime Ferieby har efterspørgslen efter feriehuse været så stor, at feriebyen sagtens kunne have udlejet 25-30 procent flere boliger.

Hos Gammel Estrup Danmarks Herregårdsmuseum bød medarbejderne i juli hele 22.621 gæster velkommen. En forøgelse på 120 procent i forhold til juli sidste år.

Hos Novasol DanSommer i Ebeltoft kan service Office manager, Ingrid Skytte Ribergaard, tilslutte sig bedømmelsen af sommeren, og hun kan allerede nu se, at året bliver et rekordår:

”Juli var super god, og august tegner endnu bedre. I foråret bookede danskerne sommerhuse på Djursland for at komme ud i naturen under Covid-19, og hele sommerferien har alle vores feriehuse været lejet ud af danske turister i både Syddjurs og Norddjurs. I august har vi nu besøg af de mange tyske familier, hvis bookinger ikke kunne realiseres i foråret på grund af indrejseforbuddet. Så det går virkelig godt. Vi kan allerede nu se, at vi ender med at slå rekord for andet år i træk, hvis ikke der kommer endnu en nedlukning,” udtaler Ingrid Skytte Ribergaard, Novasol DanSommer i Ebeltoft.

Fregatten jubler

Og hos Fregatten Jylland har det været den bedste sæson i mange år:

"Vi har haft et besøgstal langt over, hvad vi turde drømme om. Vi er meget taknemmelige for, at så mange har lagt vejen forbi os. Det betyder, at vi har lidt at tære på rent økonomisk, når vi kommer ind i det mere usikre efterår,” udtaler Karin Buhl Slæggerup, direktør hos Fregatten Jylland.

Apropos Ebeltoft, så fik Lokalavisen i denne uge oplyst af en medarbejder hos Syddjurs Kommune, at 48.000 gæster havde besøgt Syddjurs Bibliotek på Ny Malt siden åbningen i midten af juni 2020.

Lavere besøgstal

Hos Djurs Sommerland melder direktør Henrik B. Nielsen ikke om helt den samme succes. Parken har ikke været en del af regeringens hjælpepakke med halv pris på entréen, og dette har kunne mærkes på besøgstallet.

”Vi har haft en rimelig sæson, men vi har været meget udfordret af regeringens sommerpakke, hvor vores konkurrenter har kunnet tilbyde 50 procent rabat på entreen. Det har været meget konkurrenceforvridende og har medført et lavere besøgstal end ellers,” udtaler Henrik B. Nielsen, Adm. Direktør i Djurs Sommerland.

Svært efterår

Trods de flotte besøgs- og overnatningstal, som sommeren har kunne byde på mange steder i både Norddjurs og Syddjurs Kommuner, er Pia Lange Christensen, direktør i VisitAarhus, bekymret for efteråret:

”Vi har haft en overraskende god sommer, men træerne vokser ikke ind i himlen. Tabet fra nedlukningen er ikke tjent ind, støttepakkerne løber ud, halv pris på entréen stopper, 6-dages reglen udgør en stor hindring, og vi forventer ikke så mange internationale gæster til Aarhusregionen i efteråret, som vi plejer. Dertil ved vi ikke, hvordan covid-19 udvikler sig i efteråret.”

Men hun er også fortrøstningsfuld:

”Vi skal huske at glæde os over, at sommeren er gået over forventning. Det betyder, at flere turismevirksomheder end ventet har holdt skindet på næsen og undgået lukning. Og det betyder, at der er skabt omsætning og sikret arbejdspladser i Nordjurs og Syddjurs Kommuner og hele vores fælles destination."

Publiceret 14 August 2020 11:45