Erling Mikkelsen er ikke imponeret af Claus Wistoft og hans forsøg på at fortælle vælgerne, at Socialdemokratiet kan man ikke overlade nøglerne til borgmesterkontoret uden, at det får store økonomiske konsekvenser. Arkivfoto

Erling Mikkelsen er ikke imponeret af Claus Wistoft og hans forsøg på at fortælle vælgerne, at Socialdemokratiet kan man ikke overlade nøglerne til borgmesterkontoret uden, at det får store økonomiske konsekvenser. Arkivfoto

Claus Wistofts narrativer om Wistoft

Erling Mikkelsen, kandidat for Socialdemokratiet ved sidste kommunalvalg, er ikke synderlig imponeret af viceborgmesterens udlægning af forholdene i Syddjurs Kommune

Af
Lars Norman Thomsen

LOKALPOLITIK Er tidligere Syddjurs borgmester Claus Wistoft (V) ved at lancere hele to narrativer om Socialdemokratiets ageren eller mangel på samme, når det gælder kunsten at styre Syddjurs økonomien - og tillige, at ledelse af kommunen ikke er Socialdemokratiets stærkeste side?

Det mener flere frontløbere i Socialdemokratiet. En af dem er Erling Mikkelsen, Rønde, kandidat for Socialdemokratiet ved kommunalvalget i 2017 - dog uden at blive valgt.

"Jeg er ikke en del af Socialdemokratiets bagland, skal jeg skynde mig at sige, så jeg udtaler mig helt og aldeles på egne vegne," understreger Erling Mikkelsen.

Han læste med undren artiklen i Adresseavisen i sidste uge, hvor Claus Wistoft i anledning af, at han har sagt ja til være Venstres borgmesterkandidat for fjerde valg i træk, kom med nogle betragtninger om økonomisk politik og ledelse af Syddjurs Kommune.

Løkkes fætter?

"Jeg fik det indtryk, at Claus Wistoft er fætter til Lars Løkke Rasmussen. Retorikken er den samme, for begge har travlt med at fortælle, at hvis det var dem, der kørte bussen, så så verden helt anderledes ud i både Syddjurs Kommune og i Danmark," siger Erling Mikkelsen.

Claus Wistoft gentog i artiklen, hvad han har sagt mange gange tidligere, at det er gift for en organisation som Syddjurs Kommune at skulle lave impulsive besparelser, fordi det skaber rystelser hos medarbejdere og institutioner.

"Wistoft siger, at det er giftigt at åbne budgetterne og at den nuværende borgmester har bragt Syddjurs Kommune i økonomisk uføre. Han henviser til en tillægsbevilling i efteråret 2018, som et flertal vedtog på byrådsmødet 28. november. Her stemte Wistoft imod forslaget sammen med 8 andre, mens der var 17, der stemte for," noterer Erling Mikkelsen.

"Han glemmer imidlertid at fortælle, at det sidste budget, mens han selv var borgmester, netop var Budget 2018. Det indeholdt et historisk, vanvittigt højt anlægsbudget på 298 mio. kroner, hvoraf de 121 mio. kroner blev overført fra 2017 til 2018. Det siger sig selv, at det vil ramme kommunens cash flow, fordi med nye anlæg kommer der også nye driftsomkostninger. Bare i de første ni måneder i 2018 var anlægsudgifterne tre gange så høje sammenlignet med året før. Det var således et meget stramt budget, som Claus Wistoft afleverede for 2018, som den nye borgmester Ole Bollesen havde at arbejde med."

Savner konkrete forslag

Erling Mikkelsen undrer sig også over, hvorfor Claus Wistoft som viceborgmester ikke har været ude med konkrete forslag til, hvordan kommunens betændte økonomi kan rettes op.

"Hvorfor kom der ikke forslag frem i lyset fra Claus Wistofts flertal i Økonomiudvalget? Måske fordi der ikke var noget flertal i Økonomiudvalget? Claus Wistoft fortæller jo ellers, at alle andre end Socialdemokratiet er ansvarlige," lyder det fra Erling Mikkelsen.

"Set ude fra kan det virke mærkeligt, at en tidligere borgmester og nu viceborgmester mener, at dygtige medarbejdere forlader kommunen, fordi de er usikre på fremtiden for deres arbejdsplads. Wistoft påstår, at det er gift for hele organisationen, hvis medarbejderne ikke kan regne med, at det budget, der bliver vedtaget, kan holde, men slå slag," fortsætter Erling Mikkelsen.

"Det er ikke unaturligt, at der bliver åbnet budgetter i virksomhederne i dag. Her arbejdes der med løbende/rullende budgetter. Sådan skal tætte budgetopfølgninger være, og sådan skal det også være i kommunen. Fremfor gift må Claus Wistoft hellere begynde at dele vitaminpiller ud."

Selviscenesættelse

Erling Mikkelsen sad tilbage med en dårlig smag i munden, da han havde læst artiklen i Adresseavisen.

"For meget selviscenesættelse af Claus Wistoft og for meget nedgøring af andre var den oplevelse, jeg sad tilbage med. Melodien med, at næsten alting er gået i den forkerte retning, siden han stoppede som borgmester, holder jo ikke."

"Der må være nogen, der tænker, om det virkelig er så ringe at arbejde i Syddjurs Kommune, og at der ikke er nogen tro på fremtiden, det holder ikke vand. Set fra min stol er der mest alt bare grund til at ønske fortsat god sommer og håbe på et bredt og tillidsfuldt samarbejde fremover i Syddjurs Byråd. Det er den bedste måde at løse problemerne på."

Publiceret 21 August 2020 08:00