Halinspektør Karsten Nissen (tv.) og bestyrelsesformand Rasmus Langballe er optaget af de muligheder som tilflytningen til Hornslet giver byens idrætscenter. Planerne stopper ikke med renoveringen af indgangsparti og opholdsrum - der er mere i støbeskéen. Foto: Lars Norman Thomsen

Halinspektør Karsten Nissen (tv.) og bestyrelsesformand Rasmus Langballe er optaget af de muligheder som tilflytningen til Hornslet giver byens idrætscenter. Planerne stopper ikke med renoveringen af indgangsparti og opholdsrum - der er mere i støbeskéen. Foto: Lars Norman Thomsen

Hornslet Hallen:

Der er godt nyt om de nye tider

Byens idrætscenter ser mere præsentabelt og imødekommende ud end længe efter, at indgangsparti og opholdsrum har fået en nødvendig overhaling

Af
Lars Norman Thomsen

HORNSLET Det skorter ikke på en sund tro på, at fremtiden tegner lys for Hornslet Hallen hos centerchef Karsten Nissen og bestyrelsesformand Rasmus Langballe.

Karsten Nissen, der tiltrådte jobbet som daglig leder 15. marts 2015, er sikkert helt tilfreds med blot at blive tituleret halinspektør.

Tidligere tiders forsøg på at gøre Hornslet Hallen til noget andet og mere end primært et centrum for idrætsaktiviteter i alle mulige afskygninger er droppet. Navnet Hornslet Kultur- og Fritidscenter er blevet erstattet af det gode gamle Hornslet Hallen, så går ingen galt i byen.

Både Karsten Nissen og Rasmus Langballe er enige om at kigge fremad og ikke hænge sig i fortiden - selv om de er enige om, at det ikke er optimalt at have 4 motionscentre i samme by. Synergien går tabt, når det er sådan. Det er logisk.

Nyt look

Håndværkerne har regeret i et stykke tid nu for at give hallens indgangsparti og opholdsrum en ordentlig og tiltrængt omgang.

"Vores indgangsparti og opholdsrum var ikke tidssvarende længere og virkede kolde og slet ikke imødekommende og handicapvenlige. Det har vi nu fået lavet om på med støtte fra Syddjurs Kommune og ELRO Fonden ligesom vi selv har spædet til økonomien," fortæller Karsten Nissen.

Pengene fra Idrætspuljen, 801.984 kroner, der administreres af PUK-udvalget i regi af Syddjurs Kommune, blev bevilget i 2018 og skulle bruges inden udgangen af november 2020.

"Vi har fået lavet en ny og indbydende indretning og ombygning af området og fået åbnet op ind til Hal 1. Dermed er der lavet en naturlig sammenhæng mellem indgang, hal og opholdsrum," supplerer Rasmus Langballe.

Områderne er blevet energioptimeret, og indgangen er gjort handicapvenlig med skydedøre og rampe. Det nuværende opholdsrum, der har haft en kold og utæt facade mod syd, har fået nye vinduespartier og brystning, og lofterne er blevet efterisoleret.

Den nuværende dør fra indgangsparti til opholdsrum er blevet blændet af, og døren til Hal 1 udskiftet med ny glasdør. I væggen mellem Hal 1 og opholdsrum er de tidligere små vinduer udskiftet med større vinduespartier samt dobbeltdør. Gulvet i indgangspartiet, gangarealet i Hal 1 og opholdsrummet er blevet udskiftet med et nyt og sammenhængende vinylgulv.

Det tidligere lidt antikverede og mørke look er afløst af noget lyst og meget mere imødekommende.

Håber på udskolingen

"Vi håber, at alt det nye, vi har fået lavet, bliver vel modtaget af vores mange daglige brugere. Vi synes selv, at det signalerer fremdrift for Hornslet Hallen, som er centrum for mange mennesker stort set hver dag," siger Karsten Nissen.

Det er heller ingen hemmelighed, at Hornslet Hallens bestyrelse og ledelse har andre planer i støbeskeen.

"Aktuelt har vi sagt til Syddjurs Kommune, at vi har arealerne til at være hjemsted for det planlagte UngeSpot i Hornslet. Det synes vi vil være oplagt, og så har vi også haft et møde med Syddjurs Kommune (Direktør Jørgen Andersen og skolechef Per Viggo Larsen, red.) om mulighederne for, at udskolingen på Hornslet Skole får lokaler hernede ved Hornslet Hallen," fortæller Rasmus Langballe.

"Vi har set, hvad placeringen af HHX ved Rønde Idrætscenter har betydet, og vi kan se lignende muligheder ved Hornslet Hallen, hvis politikerne vælger at flytte udskolingen ud fra Hornslet Skole. (Politisk skal det besluttes i byrådet, om det er indskolingen eller udskolingen, som skal flyttes væk fra skolen, red.). Vi vil gerne være tæt på de unge, og idræt og udskoling passer fint sammen," understreger Rasmus Langballe, som til daglig er lærer på Skødstrup Skole.

Publiceret 03 September 2020 18:30