Inger Vorbjerg Locht har sit eget totalgymnastik-koncept, hvor deltagerne under musikledsagelse arbejder hele kroppen igennem i løbet af træningstimen. Arkivfoto

Inger Vorbjerg Locht har sit eget totalgymnastik-koncept, hvor deltagerne under musikledsagelse arbejder hele kroppen igennem i løbet af træningstimen. Arkivfoto

Glæden er i højsædet i gymnastikken

Gymnastikpædagog Inger Vorbjerg Locht er klar til at starte sine gymnastikhold i hallen på Højskolen på Kalø – i år med god afstand

Af
Martin Schultz

RØNDE Det er noget af en lokal institution inden for gymnastikken, som i næste uge starter sine to damehold og sit herrehold i hallen på Højskolen på Kalø.

Det er nemlig 32. sæson, som Inger Vorbjerg Locht tager fat på, når hun slår døren op til en ny sæson med den for vores velvære og sundhed så afgørende gymnastik.

“Når kroppen har det godt, så har vi det også godt. Og vi skal arbejde på, at vi kan klare os selv både fysisk og mentalt, når skavankerne møder os i takt med at vi bliver ældre,” siger Inger Vorbjerg Locht.

Hun trækker på et langt livs erfaring med gymnastik, motion og forebyggende træning, når hun sørger for at deltagerne i løbet af gymnastiktimen når rundt i alle led og muskler, åndedræt og bevægeapparat.

”Al træning foregår til klassisk og rytmisk musik. Først får vi adrenalinen op gennem forskellige øvelser. Derefter spænder vi ud og slapper af.”

Glad og tilfreds

Inger Vorbjerg Locht fra Kolind har haft gymnastikhold siden hun var14 år, rejste som ung elitegymnast ud i verden med Flensted-Jensens opvisningshold Danish Gym Team, og blev uddannet til gymnastikpædagog i København og på Ollerup Gymnastikhøjskole.

Hun lægger vægt på, at gymnastik dyrkes på et hold, hvor man kan inspirere og fastholde hinanden.

Det giver glæde og er tilmed hyggeligt, og herreholdet slutter hver gang gymnastiktimen af med et lille glas rødvin og en snak.

“Alle kan være med uanset træningstilstand, for hver enkelt deltager afgør selv, hvor meget man er med i de enkelte øvelser. Men hele kroppen bliver trænet igennem, og når man får adrenalinen op, så er man glad og tilfreds med sin krop,” siger Inger Vorbjerg Locht. Der er god plads i den store lyse hal på Højskolen på Kalø, så der bliver holdt afstand og rettet ind efter corona-reglerne.

FAKTA

Gymnastikstart

Onsdag 9. september for kvinder kl. 9.30 - 10.45 og kl. 16.45 - 18.00

Torsdag 10. september for herrer kl. 16.45 - 18.00

Publiceret 04 September 2020 11:00