Hanne Sloth, formand for Ebeltoft Handelsstandsforening,

Hanne Sloth, formand for Ebeltoft Handelsstandsforening,

Handelsstandsformand: "En fantastisk sommer"

Sommeren 2020 vil af mange i Ebeltofts handelsliv blive husket som den sommer, hvor byens mylder af turister vist ikke har været større

Af
Anette Bonde

handel Selv om juli-vejret ikke var for godt, var der alligevel mange turister i Ebeltoft.

"Ja, det er mange år siden, der har været så mange. Jeg tror ikke, jeg har set så mange mennesker på gaden - eller biler på p-pladserne - som i år."

Hanne Sloth, formand for Ebeltoft Handelsstandsforening, er glad på både egne vegne med sin butik Hanne Sloth Mode og på alle handelsstandsforeningens medlemmer.

Ikke alene var den vejrmæssigt lunefulde juli en sydende turist-tid, men også med det varme sommervejr i august var der rigtig pænt med mennesker. På grund af corona-restriktioner var det danske turister, der fyldte gaderne i juli, men da grænserne åbnede, kom tyskere, hollændere og franskmænd også. I en periode, indtil Norge satte lås på grænsebommen til Danmark, fandt man også mange nordmænd i Ebeltoft.

Navnet Ebeltoft er kendt

Byen Ebeltoft er blevet et godt navn i både Danmark og udlandet. Hanne Sloth sammenligner dets branding med Skagen.

"Klangen af navnet Ebeltoft har næsten samme klang som Skagen. Det er et godt brand, der klinger af noget godt og noget gammelt." Lige som Skagen trækker Ebeltoft også mange kendisser til, både bofaste og turister.

"Det er der ikke så mange der ved - vi er bare gode til at passe på dem," smiler hun.

I sommer har hun i øvrigt set en del politikere i gaderne.

"Jeg er sikker på, at mange af dem kommer for at se Maltfabrikken."

Som bekendt åbnede Maltfabrikken i juni under stor mediebevågenhed på grund af dens kraft som lokalt og internationalt center for kunst, kultur og iværksætteri.

"Med Maltfabrikken får vi også rigtig mange unge tilflyttere og hvad man næsten kan kalde et Malt-miljø."

Hanne Sloth peger også på Nationalpark Mols Bjerge som en dynamo, der arbejder positivt for Ebeltoft.

"Vi er privilegerede, at vi har så mange ting med os."

Helt praktisk bliver Ebeltoft promoveret af Visit Aarhus i ind- og udland og byen markedsføres i radioreklamer, på Facebook, i avisannoncer og på byens egen hjemmeside.

Sommeren og corona

Selvom statsminister Mette Frederiksen lukkede landet i marts har Hanne Sloth ikke været bekymret for handelslivet i Ebeltoft.

Hun understreger, at både handelsstandsforeningen og byens butikker har gjort en stor indsats for at sørge for afspritning, skiltning, afstand etc.

Desuden har handelsstandsforeningen valgt at aflyse større forsamlinger som for eksempel 'Jazz på Torvet' og i stedet sørget for underholdning med musikere, der er gået rundt i byen.

FAKTA

Aflysning af Æblefestival og Juletræstænding

Hanne Sloth oplyser, at handelsstandsforeningen netop har besluttet at aflyse den store juletræstænding i år.

"Vi tør simpelthen ikke samle så mange mennesker men juletræet skal selvfølgelig nok blive tændt."

Også Æblefestivalen aflyses. Her går bestyrelserne for æblefestivalen og handelsstandsforeningen under overskriften "Høst og Halloween-tema" sammen om arrangementer på Kulturloftet og rundt i byen. Man har for eksempel bestilt 500 græskar, som man med hjælp fra skoleelever og børn i institutioner og SFO vil få udhulet og udstillet i byen.

Publiceret 06 September 2020 11:00