Arkivfoto

Arkivfoto

COVID-19: Elev på Pindstrupskolen testet positiv

Fire Syddjurs testet positive med COVID-19 de seneste syv dage, ifølge Statens Seruminstitut

Af
Lars Norman Thomsen

Borgmester Ole Bollesen (S) hastede hjem fra mandagens morgengåtur i Nimtofte, fordi han skulle til møde på Rådhuset i Ebeltoft klokken 9 sammen den stab af medarbejdere, der håndterer Corona-situationen lokalt.

En elev på kommunens specialskole, Pindstrupskolen, er nemlig blevet smittet med COVID-19.

"I samarbejde med vores eget sundhedsberedskab og Opsporingsenheden ved Styrelsen for Patientsikkerhed er elevens klasse og deres lærere hjemsendt indtil videre," fortæller man hos Syddjurs Kommune.

Ud over elevens klasse og lærere har eleven været tæt på en taxichauffør og to andre elever, som alle er blevet kontaktet direkte for at blive testet.

Alle forældre på skolen er blevet orienteret via AULA, den fælles kommunikationsplatform for medarbejdere, forældre og elever på landets folkeskoler og i dagtilbud.

Skolen og Opsporingsenheden har kontaktet de hjemsendte direkte.

4 tilfælde

Ifølge Statens Serum Instituts opdaterede dashboardkort, der viser incidensen (antallet af nye sygdomstilfælde blandt borgere i Syddjurs de seneste syv dage) fire registrerede tilfælde af borgere som er testet positive.

Det giver en incidens på 9,3. Tallet giver et øjebliksbillede af antal sygdomstilfælde pr. 100.000 borgere.

De tilsvarende tal i Norddjurs er en registreret borger, der er testet positiv med COVID-19 og en incidens på 2,7.

FAKTA

  • Incidens = refererer til dem, som i løbet af en given periode udvikler en sygdom, og som ved observationsstart er sygdomsfri og ‘at risk’

Publiceret 07 September 2020 10:30