Sinon Astrup. Pressefoto

Sinon Astrup. Pressefoto

Liste B: Højskolemand ny folketingskandidat i Djurskredsen

Simon Astrup, tidligere viceforstander på Kalø Højskole og nu højskolekonsulent for Frie Skolers Lærerforening, skal kæmpe kampen for Radikale Venstre Djursland

Af
Lars Norman Thomsen

Det blev den 37-årige højskolekonsulent Simon Astrup, der blev valgt som folketingskandidat for Djursland ved Radikale Venstres generalforsamling i Djurskredsen på Maltfabrikken 2. september 2020.

Han tager over efter Michael Skaaning Johansen, Ryomgård, som var partiets kandidat ved det seneste folketingsvalg 5. juni 2019.

Simon Astrup har særligt fokus på unges deltagelse i demokratiet, den grønne omstilling og integration - og han kommer med solid erfaring fra højskoleverdenen, hvor han indtil denne sommer har været viceforstander på Kalø Højskole og nu er højskolekonsulent for Frie Skolers Lærerforening.

"Jeg er taknemmelig for valget, og jeg glæder mig til at komme i arbejdstøjet. Jeg vil særligt fokusere på at lytte til de unges stemmer - eller rettere sagt råb - om en grøn omstilling nu, om en ambitiøs uddannelsespolitik, der værner de unge mod stress og unødig hast og om en integrationspolitik, der baserer sig på sund fornuft," lyder det i en udtalelse fra den nye folketingskandidat.

Simon Astrup bor i Rønde med sin kone og deres to døtre.

Svær opgave

På forhånd ligner det en umulig opgave, som den nye folketingskandidat har påtaget sig. Ved valget for et godt et år siden opnåede Radikale Venstre 2.630 af stemmerne (5,2 procent).

Frontmanden Michael Skaaning Johansen tegnede sig for 261 personlige stemmer.

Socialdemokratiet, Venstre, Dansk Folkeparti, SF og Enhedslisten hentede flere stemmer end Radikale Venstre.

Kun de to førstnævntes topkandidater i Djurskredsen, Leif Lahn Jensen og Britt Bager, opnåede et valgresultat, der gav plads blandt de 179 på Christiansborg.

Publiceret 09 September 2020 22:00