90-års jubilæum for Skt. Mikaels Kirke i Ringsø

90-års jubilæum for Skt. Mikaels Kirke blev markeret lørdag 5. september

jubilæum 5. september markeredes 90-års jubilæet for Skt. Mikael Kirkes i Ringsø. Programmet bød på blandt andet festmesse og velsignelse af skulpturen af Skt. Mikael, der jo blev afsløret på 90–års dagen for opførelse af kirken.

Fanen blev reddet

Steen Mielec bar den nye fane fra 2018 og han skrev dermed historie, idet hans far Felix var fanebærer og reddede den første fane fra 1937 under den tyske besættelse.

Fanen forblev i hans varetægt også efter besættelsen. Den blev afleveret til Kulturhistorisk Museum i Randers 30. maj 1985 på vegne af den Polske Forening i Pindstrup og er der stadig væk. I dag er den udlånt til Grenå.

Skulptur med sjæl

Velsignelse af skulpturen af Skt. Mikael, der jo blev afsløret på 90–års dagen for opførelse af kirken. Privat foto.

Velsignelse af skulpturen af Skt. Mikael, der jo blev afsløret på 90–års dagen for opførelse af kirken. Privat foto.

Skulpturen blev afsløret af Jarosław Galuba fra Den Polske Ambassade og sekretær for offentligt og kulturelt diplomati.

Skulpturen er udført af Allan Valdemar Karmelarczyk. Han er født og opvokset i Pindstrup og er efterkommer af polske immigranter i 3. generation. Allan er autodidakt stenhugger/kunstner og han fortæller, at han har lagt meget sjæl i skulpturen.

Steen Mielec bar den nye fane fra 2018. Privat foto.

Steen Mielec bar den nye fane fra 2018. Privat foto.

I forbindelse med jubilæet blev der lavet en historiske udstilling om kirken. Denne kan man stadig se ved et besøg i kirken. De ti plancher beskriver polakkerne i Pindstrup, Sankt Mikaels Kapel, det kirkelige liv, Sankt Mikaels Hus bygges, 100-års jubilæet i 1993, kirkens historie i billeder, restaurering af Skt. Mikaels Kirke i Ringsø, genåbning af Skt. Mikaels Kirke 22. april 2019, aktiviteter på årsbasis ved Skt. Mikaels Kirke, og familier/ mennesker knyttet til Skt. Mikaels Kirke.

-ab

Publiceret 11 September 2020 12:30