Syddjurs borgmester Ole Bollesen genopstiller ikke til KV21. Til gengæld trækker han i trådene i det socialdemokratiske bagland. Foto: Lars Norman Thomsen

Syddjurs borgmester Ole Bollesen genopstiller ikke til KV21. Til gengæld trækker han i trådene i det socialdemokratiske bagland. Foto: Lars Norman Thomsen

KV21: Socialdemokratiet går efter 16 kandidater

Socialdemokratiet er organisatorisk velforberedt til det kommende KV21, forsikrer formanden

Af
Lars Norman Thomsen

Socialdemokratiets formand Søren K. Lauridsen lovede på Fællesledelsen nyligt afholdte generalforsamling i Rønde, at det bliver et velforberedt og toptunet parti, som skal forsvare bastionerne i Syddjurs ved kommunalvalget i november 2021.

Partiets kandidatudvalg med rutinerede Rita Vinding, Ugelbølle, i spidsen er i gang med at finde frem til en kandidatliste på mindst 16 kandidater, som skal godkendes på forårets generalforsamling i april 2021.

Til sammenligning kunne Socialdemokratiet ved det såkaldte Sammenlægningsvalg i 2005 mønstre 27 kandidater, men siden er tendensen i Syddjurs og i alle andre kommuner, at interessen for at opstille til kommunalvalg er kraftigt for nedadgående som en konsekvens af, at færre og færre borgere har medlemskab til et politisk parti.

Generalforsamling i to dele

Socialdemokratiet spiller på tre heste. Ud over kandidatudvalget har partiet også et valgudvalg og en strategigruppe. Sidstnævnte er i fuld gang med at forberede valggrundlaget.

Generalforsamlingen i Fællesledelsen for Socialdemokratiet i Syddjurs var i virkeligheden anden del af den ordinære generalforsamling. For på grund af corona-krisen blev første del afviklet for godt 3 måneder siden, 18. maj. med det ene punkt på dagsordenen at udpege Socialdemokratiets borgmesterkandidat Michael Stegger til KV21.

Det specielle forhold ’den delte generalforsamling’ og det ’lange foreningsår’, bemærkede partiformanden i sin organisatoriske beretning.

Endvidere nævnte han, at partiet i løbet af foråret havde den store glæde, at byrådsmedlem Niels Gyldenlund Mikkelsen sagde ja til at stille op som kandidat til Regionsrådet for Socialdemokratiet i Syddjurs.

"Med valget af både Michael Stegger som borgmesterkandidat og Niels Gyldenlund Mikkelsen som kandidat til regionsrådet kunne vi om noget tale om en ’ungdommelig manifestation’ i partiet," lød det fra Søren K. Lauridsen på generalforsamlingen.

Flere udskiftninger

Partiformand Søren K. Lauridsen, Ugelbølle, blev genvalgt for en 2-årig periode, mens Søren Holmgaard fra Hornslet blev nyvalgt som kasserer i stedet for Richardt Lundby, Ebeltoft, som ikke ønskede genvalg.

Rene Sørensen, Ebeltoft, blev nyvalgt til bestyrelsen i stedet for næstformand Kjeld Petersen, Ebeltoft, som ikke ønskede at fortsætte, mens Linda Brask, Ebeltoft, blev genvalgt til bestyrelsen.

Medlemmer af bestyrelsen er også Claus Peter Olesen, Rønde, og formændene for de to partiforeninger i Ebeltoft: Christian Haubuf, og Syddjurs Vest: Jan Bruno Jensen.

Publiceret 11 September 2020 14:05