Niels Gyldenlund Mikkelsen repræsenterer ungdommen, og han skal håbe på stort rykind fra S-medlemmerne i Syddjurs mandag aften. Foto: Lars Norman Thomsen

Niels Gyldenlund Mikkelsen repræsenterer ungdommen, og han skal håbe på stort rykind fra S-medlemmerne i Syddjurs mandag aften. Foto: Lars Norman Thomsen

Regionsrådet: Else eller Niels?

Det er mandag aften på Rønde Gymnasium, at Socialdemokraterne på Djursland afgør et mellemværende mellem Norddjurs og Syddjurs

Af
Lars Norman Thomsen

Mandag 14. september afgør Socialdemokratiet, hvem der skal besætte plads nummer 3 og plads nummer 26 på partiets liste til valget til Regionsrådet tirsdag 16. november 2021 - samme dag som der er kommunalvalg.

Opstillingsmødet/generalforsamlingen finder sted på Rønde Gymnasium og er forbeholdt partiets medlemmer i vælgerforeningerne på Djursland.

Kun de, der møder frem, får indflydelse på, om det skal være Else Søjmark, 66, Grenaa, eller Niels Gyldenlund Mikkelsen, 33, Rønde, der have plads nummer 3 eller plads nummer 26.

Norddjurs er medlemsmæssigt lidt tungere end Syddjurs, så hvis det er en indikator, vil Else Søjmark være favorit til at tage plads nummer 3.

Fordelingen af medlemmer i de to kommuner ser således ud (Kilde: Frank Brogaard, sekretær i Fællesledelsen hos S):

  • Norddjurs: 293
  • Syddjurs: 240

Hvis alle 553 medlemmer dukker op, bliver der pladsproblemer på Rønde Gymnasium, og det samme gør der, hvis der dukker i omegnen af 100 op, fordi corona-situationen så måske medfører, at man muligvis tvinges til at hakke opstillingsmødet over i to.

Lokalavisen har ikke kunnet få dette bekræftet af formand for Djurskredsens bestyrelse, Søren K. Lauridsen.

Men det skulle til gengæld være sikkert og vist, at begge kandidater plus en række anbefalere vil få lejlighed til at ytre sig, før der skal stemmes.

Generalforsamlingen/opstillingsmødet hos Socialdemokratiet i Djurskredsen begynder klokken 19.

Publiceret 12 September 2020 16:30