Formand for Rønde Distriktsråd, Carsten Skivild, fortalte om de mange projekter i Rønde, som venter på at blive realiseret. Arkivfoto: Lars Norman Thomsen

Formand for Rønde Distriktsråd, Carsten Skivild, fortalte om de mange projekter i Rønde, som venter på at blive realiseret. Arkivfoto: Lars Norman Thomsen

Rønde har masser af planer i støbeskeen

Efterspørgslen efter byggegrunde i byen er stor. I øjeblikket er der således kun fire grunde til salg på Syddjurs Kommunes Boligportal

Af
Lars Norman Thomsen

RØNDE Der er masser af fremdrift i Rønde.

Det skinnede igennem ved den nyligt afholdte generalforsamling i Rønde Distriktsråd, der blev afholdt i Rønde Idrætscenter, hvor Syddjurs Kommunes planlagger Mette W. Zeuthen og afdelingsleder i Plan, Udvikling og Kultur, Henrik Bernberg, startede med at gennemgå Kommuneplan 2020 for Rønde og omegn.

"Der var en god spørgelyst - hvornår DjursBo starter deres byggeri med de 18 mindre lejligheder op ved siden af Byens Hus, og om der snart kom nogle flere grunde til salg i Rønde, fordi der i øjeblikket kun er 4 grunde til salg på Kommunens Boligportal," fortæller Carsten Skivild, formand for Rønde Distriktsråd.

Skivild opfordrer Rønde borgerne til at indsende gode forslag til Kommuneplanen inden 5. oktober til Syddjurs Kommune.

Gang i Rønde

Selv gennemgik Carsten Skivild de mange initiativer, der er i gang i Rønde, fra projektet 'Sten, Tegl og Vand' bl.a. med Per Kirkebys to store tårne, der markerer Porten til Nationalpark Mols Bjerge, Den nye Rønde Bypark, den store udvidelse af Rønde Idrætscenter, færdiggørelsen af Birkevejprojektet med en forbedret tilkørsel fra Rønde Hovedgade via Lillerupvej til Birkevej, inden Syddjurs Spildevand går i gang med gravearbejdet på Rønde Hovedgade.

Netværkgruppens store visionsplaner for Rønde, der er fremlagt for politikerne i Syddjurs, har PUK-udvalget senest udtalt støtte til.

"Jeg håber, at det ville betyde, at der vil blive tilknyttet en kompetent medarbejder fra Syddjurs Kommune til sammen med Netværkgruppen at få de mange projekter i Rønde til at lykkes," siger Carsten Skivild.

På dagsordenen var der forslag om at arbejde for udvidelse af Rønde bymidte, så området fra lyskrydset Lillerupvej/Rønnealle til lyskrydset Strandvejen/Nattergalevej kommer med.

Det blev besluttet at arbejde for dette, fortæller Carsten Skivild.

På generalforsamlingen blev Carsten Skivild og Ingrid Rønne genvalgt til forretningsudvalget. Nyvalgt blev Jan Møller Nielsen og Ivan Jensen.

Geert Hallberg blev genvalgt som revisor

FAKTA

Forretningsudvalget for Rønde Distriktsråd ser nu således ud:

  • Carsten Skivild, Formand
  • Ejner Christensen
  • Torben Lave
  • Jan Møller Nielsen
  • Karen Andreasen
  • Ingrid Rønne
  • Ivan Jensen

Publiceret 13 September 2020 11:30