Anders G. Christensen vil nu kickstarte sin politiske karriere ved i første omgang at blive valgt til Venstres spidskandidat til valget til Regionsrådet i november 2021. Pressefoto

Anders G. Christensen vil nu kickstarte sin politiske karriere ved i første omgang at blive valgt til Venstres spidskandidat til valget til Regionsrådet i november 2021. Pressefoto

Regionsråd: Tidligere Favrskov borgmester vil vippe Kühnau

Anders G. Christensen stiler efter at blive Venstres spidskandidat ved næste års regionsrådsvalg

Af
Lars Norman Thomsen

REGIONSRÅD Ved valget til Regionsrådet i Midtjylland i 2017 forsøgte Venstre at vinde posten som formand med den tidligere borgmester i Ikast Kommune, Carsten Kissmeyer, som spidskandidat.

Ved næste års regionsvalg kan det meget vel blive en anden tidligere borgmester, der kaster sig ind i kampen om formandsposten.

Den tidligere borgmester i Favrskov Kommune, Anders G. Christensen, 58, har i hvert fald på baggrund af en række opfordringer meldt sit kandidatur til posten som Venstres spidskandidat.

"Et stærkt og trygt, offentligt sundhedsvæsen er en af de vigtigste grundsten i vores fælles velfærdssamfund. Det er vigtigt for os alle som danskere. For mig er det vigtigt, at vi hele tiden arbejder på, at det er patienten, der sættes i centrum og dermed mennesket foran systemet. Vi har i Region Midtjylland et godt sundhedsvæsen, men der er mange steder, det kan og skal gøres bedre," udtaler Anders G. Christensen i en pressemeddelelse.

8 år som borgmester

Han har været byrådsmedlem for Venstre i Hadsten og Favrskov Kommuner siden 1994 og var i årene 2002-2010 valgt som borgmester. Først i Hadsten i årene 2002-2006 og efter kommunesammenlægningen i Favrskov Kommune i perioden 2006-2010.

Siden folketingsvalget 2019 har Anders G. Christensen været førstesuppleant til Folketinget, men nu vil han gå all-in i kampen om i første omgang at bliver Venstres kandidat til formandsposten i Regionsrådet, og siden, men vælgernes gunst, vippe den nuværende formand Anders Kühnau (S) af pinden.

"Alt for mange patienter oplever fortsat at falde mellem to stole, når de har brug for pleje og behandling. Alt for mange oplever fortsat at skulle rejse langt for selv simple behandlinger, som kunne håndteres langt tættere på den enkelte dansker. Og alt for mange oplever, at vores dygtige medarbejdere i sundhedsvæsenet bruger deres tid forkert i stedet for på det arbejde, som de brænder for. Det er ikke i orden, og der er et stort behov for at gøre noget ved det," udtaler den forhenværende Favrskov borgmester.

Carsten Kissmeyer har tidligere på året meddelt, at han ikke genopstiller som spidskandidat til regionsrådet.

FAKTA

Anders G. Christensen

  • Student og uddannet landmand. Var forud for perioden som borgmester driftsleder og forvalter på flere større landbrug. Efterfølgende blandt andet klubchef i Aarhus 1900 Atletik/Motion og har de seneste år drevet selvstændigt firma med ledelsesrådgivning. Medlem af en række bestyrelser
  • Har været byrådsmedlem for Venstre i Hadsten og Favrskov Kommuner siden 1994 og var i årene 2002-2010 valgt som borgmester. Siden folketingsvalget 2019 førstesuppleant til Folketinget for Venstre i Østjylland. Medlem af Venstres hovedbestyrelse og i landsstyrelsen for LOF

Publiceret 13 September 2020 22:13