Else Søjmark og Niels Gyldenlund Mikkelsen kunne smile pænt til fotografen, da resultatet af aftemningen var en kendsgerning. Tilsendt foto

Else Søjmark og Niels Gyldenlund Mikkelsen kunne smile pænt til fotografen, da resultatet af aftemningen var en kendsgerning. Tilsendt foto

Regionsråd: Else Søjmark valgt til frontpositionen

Det rutinerede kommunalbestyrelsesmedlem fra Norddjurs, Else Søjmark, fik flest stemmer ved mandagens opstillingsmøde på Rønde Gymnasium

Af
Lars Norman Thomsen

REGIONSRÅD Der var nærmest tale om en socialdemokratisk manifestation ved mandag aftens generalforsamling i Djurskredsen på Rønde Gymnasium, hvor især placeringen af de to lokale socialdemokratiske kandidater, Else Søjmark og Niels Gyldenlund Mikkelsen, på den samlede S-liste til Regionsrådsvalget i november 2021 lokkede mange medlemmer til Rønde.

"Vi var 126 til generalforsamlingen, så vi brugte noget af gården på Rønde Gymnasium, og dermed kunne det hele gennemføres corona-forsvarligt," fortæller Søren K. Lauridsen, formand for Fællesledelsen i Syddjurs.

Tavshed om stemmetal

Den spændende afstemning om pladserne som nummer 3 og 26 på den socialdemokratiske liste til Regionsrådsvalget, hvor 19 kommuner er repræsenteret, blev vundet af rutinerede Else Søjmark, kommunalbestyrelsesmedlem i Norddjurs, over ungersvenden Niels Gyldenlund Mikkelsen, medlem af Syddjurs Byråd.

"Else Søjmark fik flest stemmer og bliver placeret som nummer 3 på den socialdemokratiske liste, mens Niels Gyldenlund Mikkelsen må tage til takke med pladsen som nummer 26. Vi har valgt ikke at offentliggøre afstemningstallene," fortæller Søren K. Lauridsen, som derfor ikke vil sige noget om, hvor sikker Else Søjmarks sejr kom i hus. Han ønsker heller ikke at forholde sig til, om det ikke er et udtryk for overdreven socialdemokratisk lukkethed ikke at ville offentliggøre stemmetallene. Heller om traditionerne og kulturen, når det gælder åbenhed kontra lukkethed, er markant forskellig blandt Norddjurs og Syddjurs socialdemokrater.

"Der var stemning for, at det skulle være sådan, så det respekterer jeg naturligvis," siger Søren K. Lauridsen, der vurderer, at der var en pæn ligelighed af medlemmer fra Norddjurs og Syddjurs i salen.

Pressen var forment adgang til generalforsamlingen.

God stemning

Begge kandidater kunne sig tak for kampen, da det hele var overstået, og i forsamlingen var der bred enighed om, at begge kandidater skal trække på fælles hammel i den forestående valgkamp, så muligheden for at begge bliver valgt til Regionsrådet bliver udnyttet til fulde.

"Det gik igen i samtlige anbefaleres taler, og jeg er sikker på, at begge kandidater vil efterleve dette. Alle gik fra den velbesøgte generalforsamling i god stemning," siger Søren K. Lauridsen.

Nordbek ny formand

Generalforsamlingen genvalgte Leif Lahn Jensen, Grenaa, som Socialdemokratiets folketingskandidat i Djurs-kredsen med akklamation.

Det ville også have en overraskelse, hvis det ikke var sket.

Bente Nordbek, Grena, blev valgt til ny formand for Fællesledelsen på Djursland. Hun afløser tidligere Grenaa borgmester Gert Schou, som grundet sygdom har måttet trække sig i en periode, hvor Søren K. Lauridsen som næstformand har taget over. Med valget af Bente Nordbek er Søren K. Lauridsen tilbage i rollen som næstformand. Han var ikke på valg ved generalforsamlingen.

Publiceret 16 September 2020 12:56