Else Søjmark sejrede sikkert over Niels Gyldenlund Mikkelsen ved mandagens afstemning. Stemmerne fra de 126 fremmødte socialdemokrater fordelte sig med 81 til Else Søjmark og 45 til Niels Gyldenlund Mikkelsen. Tilsendt foto

Else Søjmark sejrede sikkert over Niels Gyldenlund Mikkelsen ved mandagens afstemning. Stemmerne fra de 126 fremmødte socialdemokrater fordelte sig med 81 til Else Søjmark og 46 til Niels Gyldenlund Mikkelsen. Tilsendt foto

Regionsrådsvalg: Sikker pointsejr til Else Søjmark

Med 81 stemmer mod kun 45 til unge Niels Gyldenlund Mikkelsen var der ikke tvivl om opbakningen til veteranen fra Norddjurs Kommunalbestyrelse, som hun nu må sige farvel til om et godt et år

Af
Lars Norman Thomsen

REGIONSRÅD Først besluttede den socialdemokratiske top i Fællesledelsen Djursland at klappe i som en østers og bekræfte gammeldags fordomme om Socialdemokratiet som mere lukket og hemmelig end Fort Knox.

"Der var enighed om ikke at offentliggøre stemmetallene," lød det således fra Søren K. Lauridsen, næstformand i Fællesledelsen, efter mandagens afstemning om placeringen af partiets to kandidater til det kommende Regionrådsvalg i november 2021.

To dage senere udsendte den nyvalgte formand for Fællesledelsen på Djursland, Bente Nordbek, Grenaa, en mail, hvori hun oplyste resultatet af afstemningen mandag aften. 126 fremmødte socialdemokrater fra partiforeningerne på Djursland skulle beslutte den indbyrdes placering mellem de to kandidater , Else Søjmark, Grenaa, og Niels Gyldenlund Mikkelsen, Ugelbølle, på den socialdemokratiske liste for samtlige 22 kredse i Region Midtjylland.

81 stemte på Else Søjmark, 45 på Niels Gyldenlund Mikkelsen.

Måske blæser der nye og mere åbne vinde med Bente Nordbeks indtog på formandsposten?

Retfærdighedsvis skal det siges, at Søren K. Lauridsen altid har hyldet åbenheden, men den politiske kultur desangående har altid været forskellig i Norddjurs og Syddjurs Kommune, når det gælder Socialdemokratiet.

4 og 27

Socialdemokratiet har også i hele forspillet til afstemningen proklameret, at det var positionerne 3 og 26, som der blev kæmpet om, men det viser sig, at det reelt var pladserne 4 og 27.

Hvorfor det er sådan, er der en ganske enkel forklaring på, fortæller Hans Brønfeld, Juelsminde, formand for Socialdemokratiet i Region Midtjylland og medlem af hovedbestyrelsen.

"Man kigger simpelthen på antallet af socialdemokratiske stemmer i de enkelte kredse ved sidste valg til Regionsrådet i 2017, og det afgør placeringerne af kandidaterne."

"Pladsen som nummer 1 er naturligvis øremærket til spidskandidaten, nuværende Regionrådsformand Anders Kühnau, og det samme med plads nummer 5, som vi har vedtaget, at DSU (Danmarks Socialdemokratiske Ungdom, red.) kan besætte med en repræsentant. Resten er, som jeg siger, et udtryk for antallet af socialdemokratiske stemmer i kredsen ved sidste valg til Regionsrådet i 2017."

"Djurskredsen, der består af to kommuner, er langt den største, mens Aarhus er opdelt i fire distrikter. Det giver i alt 22 kredse i Region Midtjylland, hvor Horsens ved sidste valg blev topscorer, velsagtens fordi Anders Kühnau på daværende tidspunkt boede her. Nu er han siden flyttet til Aarhus, så måske vender det op og ned på stemmetallene ved det kommende valg. Det får vi at se."

Hans Brønfeld har i to perioder været med i kommunalbestyrelsen i daværende Juelsminde Kommune for Socialdemokratiet og han har været partiets kandidat til såvel folketings- som amts- og regionsrådsvalg.

Publiceret 16 September 2020 15:56