Fra uge 39 holder Ældrecaféen på Ringparken åbent på alle hverdage fra klokken 11 og frem til klokken cirka 14. Foto: Lars Norman Thomsen

Fra uge 39 holder Ældrecaféen på Ringparken åbent på alle hverdage fra klokken 11 og frem til klokken cirka 14. Foto: Lars Norman Thomsen

Ringparkens Café åbner atter fem dage om ugen

Nye frivillige har sagt ja til at hjælpe, og det glæder næstformand i Ringparkens Centerråd

Af
Lars Norman Thomsen

RYOMGÅRD "Kom ud af busken," lød opfordringen fra Bib Revsbeck, næstformand i Ringparkens Centerråd, forleden i Adresseavisen til de frivillige, som før sommerferien meddelte, at de ikke længere ville give en hånd med i caféen på Ringparken. De er blevet knotne over, at Syddjurs Kommune opsagde den tidligere ansvarlige for Ældrecaféen, da caféen var lukket ned grundet corona-situationen, og at arbejdet fremover skulle klares af frivillige.

""Jeg er selv indstillet på at give en hånd med i caféen, og jeg håber også, at nogle af de andre, der hjalp til før Corona lukkede caféen og Eva (Eva Schmidt, tidligere ansvarlig for Ældrecaféen på Ringparken, red.) blev fyret, vil være med igen," lød det fra Bib Revsbeck i Adresseavisen.

"Jeg har stor forståelse for de argumenter, som de frivillige er kommet med, men jeg synes også, at det er synd, hvis caféen skal lukke helt eller kun holde åbent to dage om ugen. En hel masse mennesker havde stor glæde af at komme i caféen før nedlukningen i marts 2020, og behovet for caféen er der bestemt."

Nu er det en kendsgerning, at caféen åbner igen fem dage om ugen fra uge 39. Mange har reageret positivt på Bib Revsbecks opfordring.

"Det er blevet muligt, fordi nye frivillige har sagt ja til at hjælpe til plus en enkelt af de tidligere frivillige," siger Bib Revsbeck.

"Det betyder, at vi er cirka 10 frivillige, og jeg håber meget, at flere de tidligere vil dukke op igen."

Hjælp tirsdag og torsdag

"Vi har holdt et møde med Rikke og Berit (Berit Gudrun Dahl, områdeleder Køkken Syddjurs, red.), og vi er nu klar til at holde åbent alle hverdage. Rikke vil være der tirsdag og torsdag, mens vi frivillige på skift selv klarer opgaverne mandag, onsdag og fredag," forklarer Bib Revsbeck

"Rikke fra Køkken Syddjurs hjælper tirsdag og torsdag i tidsrummet 11 til 12.30 med at varme maden og servere den. Tirsdag og torsdag vil der være flere retter at få, mens der de øvrige dage kun vil være en."

Stort behov

Allerede nu har fremmødet tirsdag og torsdag været flot, og det fortæller, at behovet for mange ældre mennesker i Ryomgård og opland er stort.

"Jeg tror, vi har været oppe på 25, og jeg er sikker på, at der kommer flere. For Centerrådet har det været vigtigt, at vi har kunnet fastholde caféens åbningstider på alle hverdage, fordi behovet hos mange ældre for at kunne spise en varm ret i middagsstunden sideløbende med, at de hygger sig og får snakket med andre er meget større end vi regner med," siger Bib Revsbeck.

Også Ryomgård Distriktsråd er glade for, at der er fundet en løsning.

"Distriktsrådet hilser ordningen om hverdagsåbning velkommen, og så håber vi, at der under de igangværende budgetforhandlinger vil blive afsat penge til, at der fra 2021 kan være en kommunal ansvarlig til stede hver dag," siger Kirting Olesen, formand for Ryomgård Distriktsråd.

Publiceret 16 September 2020 13:00