Souschef på Hospice Djursland, Helle Dalby Kristensen, er oplægsholder på kurset 'Sidstehjælp'. Pressefoto

Souschef på Hospice Djursland, Helle Dalby Kristensen, er oplægsholder på kurset 'Sidstehjælp'. Pressefoto

Bliv klogere på at tackle døden

Få en større viden om døden og det at være døende

Kursus Igennem flere år har FOF i samarbejde med Hospice Djursland tilbudt kurser i sidstehjælp. Formålet er at give en større viden om døden og det at være døende. Kurset kommer omkring mange aspekter ved dødsprocessen og om situationen for de pårørende. Kurset er udviklet af Foreningen for Palliativ Indsats. Palliativ betyder lindring, og det er netop den palliative indsats, der forsøger at lindre både smerte og sorg i de sidste dage eller uger i et liv.

Oplægsholder på kurset er souschef på Hospice Djursland Helle Dalby Kristensen. Helle har været sygeplejerske i mange år og har været særligt optaget af arbejdet med uhelbredeligt syge og døende samt deres pårørende en stor del af årene. Helle har været med i arbejde på Hospice Djursland siden det åbnede i 2007. Kurset 29. september er flyttet fra i foråret og er fuldtegnet, men der er endnu plads på kurset 8. oktober. Kurserne er grundet Corona rykket væk fra Hospice og foregår nu i Geoboxen på Rønde Gymnasium.

At møde døden hver dag

Hvordan er det at møde døden hver dag i sit arbejde? Hvordan opnår man den værdige død og hvordan leves livet, når døden er en altid nærværende realitet? Tirsdag 20. oktober kl. 19 giver Mette Gammelgaard ligeledes på Rønde Gymnasium et foredrag om livet på hospice. Foredraget er arrangeret af FOF Djursland.

Mette Gammelgaard har gennem sin 23 år lange karriere som sygeplejerske og ti år på Hospice Djursland opnået omfattende erfaring med at passe alvorligt syge og døende. Hun vil bidrage til en samtale om, hvad vi tænker om livets afslutning, hvad vi forestiller os om døden og hvad vi bekymrer os om. Og foredraget handler om den almindelige hverdag på et hospice, hvor folk kommer for at dø, men hvorfra man faktisk godt kan blive udskrevet, hvis døden lader vente på sig.

Min sidste vilje

Bedemand Anja Barslev Andersen fortæller 26. oktober på Rønde Bibliotek om, hvordan man bedst kan forberede sig selv og sine pårørende på en begravelse eller bisættelse.

Tilmelding er nødvendig på www.fof-djursland.dk.

gs

Publiceret 18 September 2020 11:00