Borgmester Ole Bollesen og bureauchef Dorte Tandrup fik mulighed for blandt andet at drøfte behovet for at få flere til at stille deres sommerhuse til rådighed for til udlejning og de udfordringer, som udlejningsbureauerne oplevede, da grænserne blev lukket pga covid-19. Pressefoto.

Borgmester Ole Bollesen og bureauchef Dorte Tandrup fik mulighed for blandt andet at drøfte behovet for at få flere til at stille deres sommerhuse til rådighed for til udlejning og de udfordringer, som udlejningsbureauerne oplevede, da grænserne blev lukket pga covid-19. Pressefoto.

Borgmester bød velkommen til turister og fik konstruktive input med sig hjem

De mange feriehusgæster blev ikke alene mødt af et imødekommende Sol og Strand-personale, da de lørdag kom ind på bureauet i Ebeltoft for at hente deres nøgle til sommerhuset. Borgmesteren i Syddjurs Kommune, Ole Bollesen (S) var også mødt op for at byde dem velkommen til kommunen.

Det var Feriehusudlejernes Brancheforening, der havde arrangeret, at borgmestre, viceborgmestre og udvalgsformænd i 27 danske sommerhuskommuner tog del i velkomsten af de mange feriehusgæster. I Ebeltoft besøgte Ole Bollesen tre udlejningsbureauer, og han fik flere konstruktive input med fra de tre steder.

"Vi fik en god dialog om turistsamarbejdet, og hvordan vi kan understøtte hinanden. Desuden fik jeg indtryk af, hvor vigtigt det er, at flere ønsker at stille deres feriehus til rådighed for udlejning for at imødekomme den store efterspørgsel. Der er stor fleksibilitet hos udlejningsbureauerne blandt andet i forhold til hvor mange uger, man skal udleje, og det tror jeg kan virke tiltalende for mange. Rent politisk bakker jeg op om sommerhusferie, da det er en skånsom ferieform, idet turisterne er spredt på mange forskellige destinationer, hvor de er med til at sikre omsætning i de mindre samfund," siger Ole Bollesen.

Flest tyskere

I Ebeltoft var hovedparten af lørdagens 47 indflytninger tyske, og mange af dem var gæster, som skulle have kommet i foråret men som, på grund af de lukkede grænser, måtte flytte deres ferie til efteråret, og det er glædeligt. Skrækscenariet stod nemlig lysende klart, da de danske grænser blev lukket 13. marts, og branchen mistede 3,4 millioner udenlandske overnatninger i danske feriehuse i det første halvår af 2020.

I stedet er skrækscenariet afløst af en sommer med en markant vækst i antallet af danske bookinger hos Sol og Strand Ebeltoft – her er der tale om en stigning på 62 procent fra 2019 til 2020.

- Vi har i perioden fra uge 27-33, som vi betegner som højsæson, haft 1463 danske bookinger i år i forhold til 903 bookinger samme periode sidste år, siger bureauchef Dorte Tandrup, der glæder sig over den massive opbakning fra danske gæster.

- Vi mistede mange udenlandske bookinger i foråret - takket være de danske gæster formår vi at hente en stor del af det tabte ind. Det har ikke alene stor betydning for ejerne af sommerhuse og for Sol og Strand, men i særdeleshed også for lokalsamfundet, der er afhængig af turismen, siger Dorte Tandrup.

Det er i øvrigt anden gang, at Feriehusudlejernes Brancheforening inviterer borgmestrene til at tage del i velkomsten af feriegæsterne.

Publiceret 18 September 2020 08:00