Kommentar: §17.4: Fasthold nu perspektivet

Af
Lars Norman Thomsen

lokalredaktør:

De politiske partier fattes medlemmer og kommer ganske givet til at kæmpe hårdt for bare at finde engagerede kandidater til kommunalvalget i november 2021.

Hovedparten af partierne er elendige, når det gælder kommunikation og strategi. Bare kig på deres arbejde på de sociale medier, så løber man da først skrigende bort.

Enkelte partier har sørme deciderede strategiudvalg, men ingen strategi.

Det er også hovedrystende, at der endog er nuværende byrådsmedlemmer som taler varmt om de såkaldte § 17, stk. 4 udvalg som fremtiden i kommunalpolitik og vil befolke dem med såkaldte eksperter inden for særlige emnefelter.

Det må være en eklatant misforståelse.

Tænk dog større og med mere perspektiv. Det er vældig fint med § 17, stk. 4 udvalg, men se dem nu primært som en mulighed til at komme ud i hjørnerne af kommunen, og lad for alt i verden borgerne - de sande eksperter - være drivkraften i fremtidens § 17, stk. 4 udvalg.

Der er masser af ressourcer at trække på ude i landdistrikterne, så benyt dem. Erkend, at hovedparten af borgerne mest interesserer sig for det, der foregå i en radius a' 5 kilometer fra deres bopæl.

Borgmesteren har lige været i Nimtofte på morgengåtur og så ved selvsyn en by, der kæmper for at bevare en rest af tidligere tiders storhed og stolthed.

Sådan er det med mange mindre byer i kommunen og over det ganske land.

Her var det oplagt at sammensætte et § 17, stk. 4 udvalg bestående af de sande eksperter, borgerne fra de berørte landsbyer, og lade dem formulere, hvordan en bedre fremtid ser ud i de små oaser, og hvad det kræver.

Det kunne sætte en borgerbevægelse i Grundtvigsk forstand i gang og give byrådet mulighed for at blive klogere og agere.

Borgerne skal og må være perspektivet, hvis § 17, stk. 4 udvalg i Syddjurs skal være mere end blot en narresut og parentes i historien.

Hvor galt det kan gå, har man senest set, hvis man befolker et § 17, stk. 4 udvalg, 'Bæredygtighedsudvalget'. med eksperter.

Ingen taler om det i dag, og spørger du Hr. Jensen på gaden om udvalgets eksistens, vil han hastigt bevæge sig over på det modsatte fortov.

Note:

Et § 17, stk. 4 udvalg er et midlertidigt politisk udvalg, som Byrådet i henhold til Styrelsesloven kan nedsætte til at varetage særlige opgaver. Navnet refererer til den paragraf i loven, der giver mulighed for at nedsætte sådanne udvalg.§17.4

Publiceret 19 September 2020 10:30