Kari Baklund og Morten Engstrøm tager ud og besøger de kaffebønder, de importerrer kaffe fra. Her er Morten på besøg i en plantage i Tanzania. Privat foto.

Kari Baklund og Morten Engstrøm tager ud og besøger de kaffebønder, de importerrer kaffe fra. Her er Morten på besøg i en plantage i Tanzania. Privat foto.

"Molbordet er noget af det bedste der er sket"

Mols Kafferisteri og Egil's Café kom fra starten med i Molbordet

Af
Anette Bonde

molbordet Kari Baklund, der driver Mols Kafferisteri og Egils Café sammen med Morten Engstrøm, er taknemmelig for al hjælp og gode kontakter i Molbordet.

"Det er noget af det bedste, der er sket for vores lille virksomhed," fortæller hun.

Parret startede kafferisteriet i 2014 som helt grønne iværksættere, og de kom meget hurtigt med i Molbordet.

"Her mødte vi nogle meget passionerede mennesker, der kender både smerten og glæden ved at være selvstændig. Det er mit indtryk at vi bruger hinanden på kryds og tværs, for eksempel om personale-spørgsmål, kunder der ikke betaler, overvejelser om indkøb af nyt maskineri etc. Vi er der for hinanden og løfter i flok. Samtidig har vi udviklet flere stærke venskaber," fortæller Kari Baklund.

"Konceptet, nemlig at markedsføre Djursland, er så selvfølgelig en kraftig bivirkning af det," tilføjer hun med et glimt i øjet.

På Molbordets Dag lørdag 19. september ristes der kaffe dagen igennem. Man kan besøge risteriet, der ligger i baglokalet på Egils Café, Hovedgaden 14, Femmøller Strand og derefter nyde den i caféen med lidt sødt eller hjemmebag til.

Besøger kaffebønderne

Både Kari Baklund og Morten Engstrøm er passionerede omkring kaffen og dyrkningen.

"Vi fortæller glad og gerne om de forskellige smage. Det er vigtigt at fortælle om kvalitetsforskelle og hvorfor de er der. Det handler om kaffedyrkning og forarbejdning."

Kari Baklund og Morten Engstrøm har som nagelfast princip, at de vil købe kaffen direkte fra kaffebønderne og fra plantager, de selv har besøgt. Såvidt muligt opretholder de derefter kontakten med bonden og handler der løbende fremover. Mols Kafferisteri har handlet med kaffe fra Indien siden 2010, og de har kaffe fra Guatemale og snart også Afrika.

Den form taler i Kari Baklunds øjne direkte ind i FN's 17 verdensmål, bl.a. 'Afskaf fattigdom' og 'Anstændige jobs'.

"Det er vores lille bidrag, og vi mener også at den fineste hjælp man kan give U-landene er at købe de varer, de kan dyrke."

Publiceret 20 September 2020 10:30