Parret Yannick Di Marcantonio og Samantha Anne Rasmussen har åbnet Spiga1991 på Bredgade 3 i Kolind med italienske gourmet pizzaer som speciale. Fotos: Lars Norman Thomsen

Parret Yannick Di Marcantonio og Samantha Anne Rasmussen har åbnet Spiga1991 på Bredgade 3 i Kolind med italienske gourmet pizzaer som speciale. Fotos: Lars Norman Thomsen

Italiensk gourmet:

MUMS hvor smager det godt

Nystartede Spiga1991 i Kolind tryller økologiske pizzaer frem. De emmer af lige dele smag og lethed, og man kan varme dem hjemme på fem minutter

Af
Lars Norman Thomsen

KOLIND Det er lidt af en himmerigsmundfuld at sætte tænderne i en håndlavet pizza hos Spiga1991 på Bredgade i Kolind, som har etableret sig i de lokaler, som blandt andet tidligere har huset Kafé Kolind og efter caféens flytning til Drasbeksgade også restaurant Thai Silk. Ejendommen ejes af den lokale tømrermester Peter Høegh.

Parret bag Spiga1991 hedder Samantha Anne Rasmussen og Yannick Di Marcantonio. Spiga betyder korn på italiensk og 1991 er Yannick Di Marcantonios fødselsår.

Det er helt klart hensigten, at Spiga1991 skal blive en levevej for Samantha Anne Rasmussen og Yannick Di Marcantonio

Det er helt klart hensigten, at Spiga1991 skal blive en levevej for Samantha Anne Rasmussen og Yannick Di Marcantonio

Samantha Anne Rasmussen, 38 er uddannet lærer og har en fortid i Kolind i de unge år, før hun tog ud for at se verden begynde og opsøge eventyret som globetrotter, blandt andet i Canada, inspireret af sin mor, Ilse Rasmussen, som i en yngre udgave var en estimeret elitesportsudøver i disciplinen judo og et profileret ansigt i Kolind & omegn.

Yannick Di Marcantonio, 29, er italiener, som navnet mere end antyder og uddannet kok. Han er nærmest født ind i en familie, hvor god mad altid har været ledetråden, en levevej og en passion.

Han er troldmanden hos Spiga1991, der kun er tilfreds med det bedste. Sammen med sin bedre halvdel står Yannick Di Marcantonio bag det koncept, som parret vil basere forretningen i Kolind på.

Ud i naturen

Duoen har et iværksættergen, som de i en årrække har foldet ud i København.

"Jeg har været selvstændig iværksætter i mange år efterhånden og har blandt andet arbejdet som sælger og været involveret i driften af en kaffebar i hovedstaden," fortæller Samantha Anne Rasmussen.

"Vi boede i Istedgade i København, men længslen efter at komme ud i naturen har vi altid haft, og derfor prøver vi nu at etablere os i min gamle hjemby med italiensk gourmet pizzaproduktion," tilføjer hun.

Parret har lejet et sommerhus i Ebdrup som hjemmebase.

Økologiske pizzaer

"Vores italienske gourmet pizzaer laver vi i flere varianter. Alle er tilberedt af økologiske råvarer, og vi laver kun vegetarianske pizzaer. Man kan også vælge kun at købe en bund og selv trylle videre og komme tilbehør på derhjemme," forklarer Samantha Anne Rasmussen.

"Ugens fire første dage bruger vi til at forberede dejen til pizzaerne. Den fryser vi så ned, og torsdag går vi i gang med at bage. Herefter er de klar til afhentning og salg torsdag, fredag, lørdag og søndag fra vores eget produktionslokale her på Bredgade eller meget snart i udvalgte butikker."

Åbningstiden de fire dage er lige nu klokken 16-19.

Hjemme skal pizzaerne i ovnen 5 minutter, før man har en sund, velsmagende pizza til aften. Der vanker et righoldigt måltid mad, som nærmest smelter på tungen, kan Deres udsendte bevidne uden at rødme. Bunden er sprød og herligt luftig. Kartofler, rosmarin og søde rødløg på bunden pirrer smagsløgene på den pizza, som Deres udsendte spiste med velbehag. Kendere vil sikkert toppe oplevelsen med cremet gedeost.

Med i købet kan man få en italiensk øl til at fuldende det hele.

"Vi er lige nu i en startfase, men har allerede fået meget positiv feedback og gode anmeldelser på de social medier. Vi håber på snarest at være på hylderne i SuperBrugsen Kolind og i andre butikker," siger den hjemvendte Kolind pige.

Spiga1991 er ikke bare tænkt som en overnight sensation på Kolinds hovedgade.

"Vi har stadigvæk aftaler og forretninger i København, men Spiga1991 er bestemt et projekt, som vi håber kan blive vores fremtidige levevej. Det er sørme noget, vi brænder for skal udvikle sig til noget mere og større," understreger Samantha Anne Rasmussen.

Publiceret 24 September 2020 07:00