DFs nye gruppeformand vil fortsat kunne samarbejde med afgåede Michael Mikkelsen

Laila Sortland har taget over efter Michael Mikkelsen som gruppeformand for Dansk Folkepartis byrådsgruppe, og hun understreger, at Michael Mikkelsens afgang fra partiet er helt hans egen beslutning

"Jeg kan kun bekræfte, hvad min lokalformand og byrådskollega Ebba Grethe Møgelvang har udtalt til Lokalavisen om Michael Mikkelsens farvel til byrådsgruppen og partiet," siger Laila Sortland.

Hun blev på et gruppemøde fredag eftermiddag valgt til ny gruppeformand for Dansk Folkepartis byrådsgruppe i stedet for Michael Mikkelsen med opbakning fra Ebba Grethe Møgelvang.

"Vi forklarede meget klart og tydeligt Michael Mikkelsen, at vi ikke længere havde tillid til ham som gruppeformand, men fortsat gerne så ham fortsætte som menigt medlem af byrådsgruppen," fortæller Laia Sortland.

Hun ønsker ikke at uddybe, hvad der var årsagen til at bægeret løb over hos både hende og Ebba Grethe Møgelvang i forhold til Michael Mikkelsens evner til at lede gruppen.

"Nej, det forbliver internt, og det er ikke kun en enkelt sag, der er årsagen. Michael Mikkelsen fik forklaringen på gruppemødet i fredags og valgte så at forlade byrådsgruppen og Dansk Folkeparti for at blive løsgænger. Det er udelukkende hans egen beslutning, som vi må tage til efterretning," siger Laila Sortland.

Hun fik ved Kommunalvalget i november 2017 flest personlige stemmer af de fem opstillede på Dansk Folkepartis liste:

  • Laila Sortland - 438
  • Per Dalgaard - 393
  • Michael Mikkelsen - 226
  • Ebba Grethe Møgelvang Laursen - 138
  • Pierre Francois Wisborg - 51

Alligevel blev det Michael Mikkelsen, der blev valgt til gruppeformand.

Per Dalgaard forlod byrådet med udgangen af april 2020, hvor førstesuppleanten Ebba Grethe Møgelvang Laursen i stedet kom med i DF-trojkaen i byrådet.

Fortsat samarbejde

Laila Sortland vil ikke udtale sig om, hvor hun ser den tidligere gruppeformands politiske fremtid.

Ligesom Ebba Grethe Møgelvang har hun været tilfreds med samarbejdet med de øvrige blå partier under de overstående budgetforhandlinger, og så afviser hun overhovedet, at det ikke vil være muligt at samarbejde med Michael Mikkelsen om praktisk lokalpolitik fremover.

"Det vil jeg slet ikke have problemer med," understreger Laila Sortland.

Publiceret 27 September 2020 12:00