Ebba Grethe Møgelvang, lokalformand for DF Folkeparti og byrådsmedlem siden maj 2020, tager Michael Mikkelsens farvel til efterretning. Arkivfoto: Lars Norman Thomsen

Ebba Grethe Møgelvang, lokalformand for DF Folkeparti og byrådsmedlem siden maj 2020, tager Michael Mikkelsens farvel til efterretning. Arkivfoto: Lars Norman Thomsen

Lokalformand tager Michael Mikkelsens afgang til efterretning

Byrådsmedlem Ebba Grethe Møgelvang, formand for DF Syddjurs, bekræfter, at tilliden til Michael Mikkelsen som gruppeformand hos Dansk Folkeparti var gået fløjten, men også at hun er overrasket over, at han har valgt at forlade partiet

Af
Lars Norman Thomsen

En fåmælt Ebba Grethe Møgelvang, lokalformand for Dansk Folkeparti i Syddjurs i snart seks år, og fra 1. maj 2020 byrådsmedlem, havde ikke forventet, at Michael Mikkelsen havde trukket stikket til partiet oven på fredagens gruppemøde.

"Jeg har ikke lyst til at sige ret meget, men jeg er overrasket over, at Michael har valgt at melde sig ud af partiet og blive løsgænger i byrådet," siger Ebba Grethe Møgelvang.

Hun bekræfter, at der fredag på et gruppemøde hos Laila Sortland - indkaldt af Laila Sortland og Ebba Grethe Møgelvang - blev fortalt Michael Mikkelsen, at de to ikke længere havde tillid til ham som gruppeformand.

"Jeg ønsker ikke at komme med nærmere forklaringer. Vi fortalte Michael, hvorfor vi ikke længere havde tillid til ham som gruppeformand, og at Laila og jeg var enige om, at Laila fremover skulle være vores gruppeformand," fortæller Ebba Grethe Møgelvang.

"Jeg havde håbet, at Michael efter at have tænkt sig om i weekenden, ville have fortsat sit politiske arbejde, men det bliver altså ikke hos os."

Ebba Grethe Møgelvang understreger, at hun altid som lokalformand har haft et tæt og godt samarbejde med Michael Mikkelsen, og at hun er sikker på, at hun og Laila Sortland sammen nok skal føre Dansk Folkepartis politik frem i byrådssalen.

"Laila Sortland og jeg taler godt sammen, vi har fundet hinanden i det politiske arbejde og vores samarbejde vil fortsætte," lover Ebba Grethe Møgelvang.

Blå side

Under budgetforhandlingerne har Ebba Grethe Møgelvang siddet med ved bordet sammen med Michael Mikkelsen.

Her er der skabt en god alliance med Venstre, Konservative og Radikale Venstre.

"Det har været en god oplevelse præget af indbyrdes respekt partierne imellem og forståelse for hinandens særstandpunkter. Jeg føler mig sikker på, at vores samarbejde på den blå side fortsætter resten af denne byrådsperiode frem mod Kommunalvalget næste år," siger Ebba Grethe Møgelvang.

Bestyrelsesmøde 5. oktober

Dansk Folkepartis lokalbestyrelse holder ordinært bestyrelsesmøde 5. oktober, hvor konsekvenserne af Michael Mikkelsens afgang skal drøftes.

Det samme skal Kommunalvalget i 2021.

"Vi har ikke aftalt, hvornår vi skal have vores opstillingsmøde, men det er sandsynligt, at vi rykker det frem i forhold til tidligere kommunalvalg, fordi Dansk Folkeparti har fremrykket deres kurser for kommende kandidater. Det tvinger os til at være klar noget før ude i lokalafdelingerne med vores kandidatlister," siger Ebba Grethe Møgelvang.

Publiceret 27 September 2020 10:30