Tre kammerater står sammen om Kjøbstaden

Kjøbstaden Café og Restaurant fik i marts nye forpagtere - tre venner med helt forskellige baggrund

Af
Anette Bonde

erhverv "Han er i restauranten nedenunder. Du skal bare kigge efter en gammel mand med gråt skæg. Han hører ikke så godt, så du skal tale højt."

Det er den besked, avisens udsendte får af den hjælpsomme mand bag bardisken i Kjøbstaden Café og Restaurant. Jeg skal finde Mads Houlberg, som jeg har en interviewaftale med. Underligt, for i telefonen lød han nu ikke så-å gammel.

Nedenunder finder jeg en smilende mand, der hører ganske udmærket. Han griner, da han hører om beskrivelsen.

"Vi er tre kammerater. For os er det ikke arbejde, men at vi leger sammen hver dag - selv om vi i praksis hver arbejder 16-18 timer i døgnet."

Startede med tade away

Mads Houlberg, Dennis Ulrik Hansen - den hjælpsomme mand ved bardisken - og Kennett Sørensen har siden marts drevet Kjobstaden Café og Restaurant.

Det var ikke den nemmeste start, idet de underskrev forpagtningsaftalen i marts et par dage efter at landet på det nærmeste blev lukket ned på grund af corona. Til gengæld var der således ganske uventet fred og ro til at renovere lokalerne i stueetagen. Og i stedet for at åbne restauranten og caféen begyndte de at sælge take away.

"Du får jo ikke noget ud af at løbe skrigende væk. Det gode var så, at med takeaway kunne folk langsomt lære os at kende, og vi kunne lære dem at kende. Vi har i det hele taget mødt en utrolig stor opbakning."

Først 18. maj åbnede Kjøbstaden for gæster.

Fransk og dansk

Ud over navnet Kjøbstaden er også spisekortet nyt.

"Vi tror på det simple og rustikke franske køkken og ikke mindst dejlige danske klassikere. Det er vigtigt for os at servere god og ærlig mad lavet fra bunden af friske råvarer," understreger Mads Houlberg.

"Og så hylder vi det gode værtsskab med en uhøjtidelig stemning og plads til humor og grin."

Mads Houlberg bor i Aarhus og hans to medforpagtere og legekammerater i Ebeltoft. Han kommer selv fra tøjbranchen, Kennett Sørensen er tidligere golftræner, og Dennis Ulrik Hansen tidligere været caféejer i Aarhus og kommer fra et job som entreprisechef.

Der er plads til 150 gæster udendørs på terrassen og 150 indenfor, fordelt på kælder og førstesalen.

Støtte til børnehospice

Kjøbstaden blev for nylig bedt om at støtte op om CoolUnite Fonden, der er stiftet af erhvervsmanden Jacob Riisgaard, Coolshop. Projektet her i Østjylland gælder støtte til børne- og ungehospice, Strandbakkehuset i Rønde. Strandbakkehuset skal stå klar 1. november 2020, hvor de første fire familier bliver budt velkommen.

Det sagde Kjøbstaden straks ja til. Ud over særlige indsamlingsarrangementer, eksempelvis en netop overstået og vellykket fredagsbar med live-musik fra Rivival Band, går alle drikkepenge i indsamlingsperioden fra 21. september til 4. oktober til børnehospice.

Næste støttearrangement er søndag 4. oktober klokken 18, 'Ebeltoft spiser og donerer'. Prisen er 500 kroner for en tre-retters menu incl. tre glas vin, der introduceres af Lars Bo fra Bichel Vine.

Publiceret 30 September 2020 19:00