Forretningsudvikler Ole Svit (forrest) er projektleder for 'Change Djursland', der skal antallet af grønne projekter og virksomheder på Djursland. Foto: Lars Norman Thomsen

Forretningsudvikler Ole Svit (forrest) er projektleder for 'Change Djursland', der skal antallet af grønne projekter og virksomheder på Djursland. Foto: Lars Norman Thomsen

Vær med til at tænde op under et grønt Djursland

Med Business Djursland som drivkraft skal der sættes fut under grønne og bæredygtige projekter og virksomheder

Af
Lars Norman Thomsen

DJURSLAND En folkelig bevægelse, hvor bæredygtighed og innovation er drivende og samlende kræfter på Djursland, er grundidéen i projektet 'Change Djursland', som erhvervslivets forening, Business Djursland, står i spidsen for.

"Projektet skal understøtte borgere med grønne og bæredygtige idéer til at folde dem ud til nye grønne og innovative projekter og virksomheder," forklarer forretningsudvikler Ole Svit, Business Djursland. Han er projektleder for 'Change Djursland'. Samtidig skal 'Change Djursland' være med til at gøre nuværende bæredygtige og grønne virksomheder og projekter mere synlige, og aktivere dem som rollemodeller for kommende iværksættere og projektmagere.

Bæredygtighedsuge

I uge 44 - den sidste uge i oktober - afholdes en 'Bæredygtighedsuge', som er et tilbud til alle borgere på Djursland, hvor de enten bare kan samle inspiration eller kan deltage med egne ideer i innovationsforløb med uddannede bæredygtighedsagenter som motorer.

Forløbene foregår hos en række bæredygtighedsværter, der er virksomheder eller miljøer, som kan være rollemodeller i en grøn omstilling.

"Vi har nu 15 værter, og vi har også et hold agenter på plads til uddannelsesforløbet," siger Ole Svit.

Stenvad Mosebrugscenter

Til en efterfølgende 'Bæredygtighedsevent' på Stenvad Mosebrugscenter torsdag 5. november deles ugens erfaringer, og alle iværksættere tilbydes at få lavet en igangsætningsplan.

Målet er en årlig tilbagevendende uge og event på Djursland.

"Der kommer en åben invitation ud til alle borgere på Djursland i næste uge, ligesom vi annoncerer stort i lokale medier," siger Ole Svit, der opfordrer alle interesserede til at kontakte ham.

'Change Djursland' er støttet af Erhvervsministeriets Landdistriktspulje med 445.500 kroner.

Publiceret 30 September 2020 11:45