En fokuseret Caroline fra 5. årgang hejste Det Grønne Flag bistået af borgmester Ole Bollesen (th.) og lærer Mads Worm. Foto: Lars Norman Thomsen

En fokuseret Caroline fra 5. årgang hejste Det Grønne Flag bistået af borgmester Ole Bollesen (th.) og lærer Mads Worm. Foto: Lars Norman Thomsen

Det Grønne Flag vajer over Ryomgård Realskole

Borgmester Ole Bollesen var forbi Realskolen i sidste uge til den formelle flaghejsning

Af
Lars Norman Thomsen

RYOMGÅRD De stod smukt opstillet fredag i sidste uge, eleverne fra de midterste årgange, på Ryomgård Realskoles lange trappe, der fører fra skolegården og på bakketoppen, hvor udsigten over Ryomgård og fjerne horisonter er meget smuk. Grundet Coivid-19 stod de med en meters afstand, klar til at byde Syddjurs borgmester Ole Bollesen velkommen.

Han var i byen for på behørig vis at både rose og hylde elever, lærere og personale på Ryomgård Realskole for deres arbejde med temaet 'Bæredygtigt Forbrug' i Grøn Skole-programmet under Friluftsrådet.

Når en Grønt Flag-skole arbejder for en mere bæredygtig institution betyder det, at skolen hvert år tager nye skridt til at mindske skolens globale fodaftryk fx ved at nedsætte forbruget af vand og energi, nedbringe CO2-udledningen, reducere mængden af affald osv.

Ryomgård Realskole har arbejdet med temaet på forskellig vis, og det er nu blevet honoreret helt symbolsk ved, at Det Grønne Flag vajer smukt i skolens flagstang.

Borgmester Bollesen sørgede i samarbejde med Caroline fra 5. årgang, at flaget kom helt til tops, og at der blev råbt tre gange højt hurra plus det lange for Ryomgård Realskole.

FAKTA

  • Se fotoserie fra flaghejsningen på Adresseavisens Facebook-side

Publiceret 01 October 2020 11:30